Willem II Betrokken in november

Het jaar is bijna ten einde. Ook in november stond er weer een hoop op het programma voor Willem II Betrokken. Je leest er meer over in deze maandupdate.

Werkbezoeken Community Champions
Voor de jongeren van Community Champions stonden deze maand werkbezoeken van een aantal van onze maatschappelijk partners op het programma. Zo kregen de Champs een kijkje achter de schermen bij de werkzaamheden in en rondom het Koning Willem II stadion van Bonheur Horeca Groep. Daarnaast kwam Intelligent Security alles vertellen over het beveiligingsvak. De jongeren gingen hierbij aan de slag met onderwerpen als fouilleren en communiceren. Wij danken onze partners voor de leerzame middagen!

Trouwe partner DHL
DHL is al sinds jaar en dag trotse maatschappelijk partner van Willem II Betrokken. We zijn er trots op dat deze trouwe partner de stichting op meerdere vlakken ondersteunt. Benieuwd op welke gebieden? Lees hier meer.

Afbeelding
Uitblinkers
De Uitblinkers tijdens hun kick-off

Playing for Success
Ook bij Playing for Success mochten we rekenen op de ondersteuning van een maatschappelijk partner. De leerlingen gingen namelijk op bezoek bij de Jumbo Foodmarkt Tilburg waar zij ingrediënten mochten verzamelen voor hun bakopdracht.

Naast de bakopdracht vonden deze maand ook de spelersinterviews plaats in het leercentrum. Spelers Amine Lachkar, Jeredy Hilterman, Tommy st. Jago en Rúnar Thór Sigurgeirsson werd het vuur aan de schenen gelegd door de goed voorbereide leerlingen.

De Uitblinkers van start
De Uitblinkers van VSO Parcours en Entreecollege Tilburg zijn weer gestart in het leercentrum bij het Koning Willem II stadion. Twintig jongeren gaan aan de slag om motivatie en discipline te vinden om hun schooldiploma te halen. Dit doen zij twaalf weken lang twee ochtenden per week waarbij voetbal wordt gebruikt als krachtig middel. Lees hier meer.

Afbeelding
Community Champions
De Champs op bezoek bij Football Memories

Football Memories x Community Champions
Als onderdeel van het project Community Champions sloten de deelnemers tussen de 13 en 15 jaar deze maand aan bij een bijeenkomst van Football Memories, waar (eenzame) ouderen voetbalherinneringen ophalen. Het was een beetje wennen voor beide doelgroepen maar al snel werd er volop gekletst en gelachen. De verbinding tussen de twee generaties leverde een waardevolle ontmoeting voor zowel jong als oud op, welke zeker voor herhaling vatbaar is! Lees hier meer.

Reanimatiecursussen succesvol afgerond
Het Koning Willem II stadion was de afgelopen weken het decor voor een drietal reanimatiecursusavonden. Als onderdeel van de Hart voor elkaar-campagne hebben ruim 70 Willem II’ers de gratis cursus met succes gevolgd. Gefeliciteerd aan alle geslaagden!

Bericht delen