Willem II Betrokken tijdens de wedstrijd
Fotografie door
Toin Damen

Willem II Betrokken organiseert en neemt deel aan vele mooie maatschappelijke projecten. Op scholen, midweeks in en om het stadion en op andere locaties in de regio is de stichting op allerlei manieren zichtbaar. Ook op thuiswedstrijddagen is Willem II Betrokken actief. Benieuwd wat we op deze ‘Matchdays’ zoal doen? Dat lees je hier.

Afbeelding
BT

Blindentribune 
‘Een goede voorzet en… goooooaaal! 3-0 voor Willem II op een heerlijke voetbalavond hier in het volle eigen huis!’  

Supporters met een visuele beperking maken sinds enkele jaren gebruik van de faciliteiten van de ‘blindentribune’. Door live radioverslag van vrijwilligere reporters kunnen slechtziende of blinde supporters en voetballiefhebbers een thuiswedstrijd zo optimaal mogelijk ervaren. Deze supporters zitten op de blindentribune, of elders in het stadion, met een koptelefoon en krijgen een zo’n gedetailleerd mogelijk audioverslag.

De sfeer in het stadion en de geur van het gras vullen deze unieke beleving perfect aan. Sinds dit seizoen (2022-2023) kunnen alle supporters bij zowel thuis- als uitwedstrijden genieten van het live-verslag via Willem II Radio, dat medemogelijk wordt gemaakt door JUKE. Ben of ken jij iemand die de blindentribune ook eens wil ervaren? Klik hier voor meer info en neem dan contact met ons op! 
 

Afbeelding
Maatjes
Willem II Maatjes op de tribune

Willem II Maatjes 
In vak O zitten iedere thuiswedstrijd de Willem II Maatjes! Supporters van Willem II die om welke reden dan ook niet zelfstandig naar het stadion kunnen komen, worden gekoppeld aan een ‘maatje’ die hen van- en naar het stadion begeleidt. Ook tijdens de wedstrijd zitten zij samen op de tribune en genieten ze van de wedstrijd.

Supporters die op zoek zijn naar een maatje kunnen zich aanmelden bij ons. Vervolgens gaan we samen op zoek naar een passend maatje. Natuurlijk zoeken we naar de perfecte match en een goede klik tussen de maatjes. De kaartjes voor de begeleidende maatjes worden geschonken door onze maatschappelijk partner DHL, zodat zij worden gewaardeerd voor het mooie gebaar dat zij maken om een maatje mee te nemen naar het stadion. Ben jij op zoek naar een maatje óf wil jij jezelf aanmelden als vrijwilliger? Stuur dan een e-mail naar wiibetrokken@willem-ii.nl en wie weet heb je er volgend seizoen een maatje bij! 
 

Afbeelding
DeLeeuw FOTM
Fan of the Match Sjors met Michael de Leeuw

Fan of the Match 
Sinds 2019 werkt Willem II Betrokken samen met FC Robinstijn, een stichting die onder andere voetbalwensen van kinderen van 5 tot 18 jaar in vervulling laat gaan. De club en FC Robinstijn zorgen samen voor een fantastische beleving voor de zogeheten ‘Fan of the Match’. De Fan of the Match krijgt een kijkje achter de schermen, mag met de scheidsrechter en de selectie mee het veld op, bekijkt de wedstrijd samen met familie vanaf speciaal gereserveerde zitplaatsen en gaat zelfs op de foto met een speler óp het veld!  
Wil je in aanmerking komen voor Fan of the Match of heb je een andere bijzondere voetbalwens? Klik hier voor meer info en neem contact op!

Met je hart  
‘Met je Hart’ is een stichting voor eenzame ouderen. Iedere thuiswedstrijd wordt de stichting door Willem II Betrokken uitgenodigd om met verschillende ouderen de wedstrijd te bezoeken, met begeleiding van vrijwilligers van Met je Hart Tilburg. De stichting zorgt ervoor dat eenzame ouderen keer op keer met elkaar kunnen genieten van mooie momenten en dat er nieuwe vriendschappen ontstaan. Door stichting Met je Hart komen eenzame ouderen in contact met vrijwilligers én elkaar. Voetbal verbindt en wij werken hier uiteraard graag aan mee!   

Afbeelding
MetJeHart
Ouderen en vrijwilligers stichting Met je Hart

DHL en vak O
Iedere thuiswedstrijd stelt onze maatschappelijk partner DHL 50 tickets beschikbaar in vak O, het ‘DHL-vak’. Deze tickets delen wij uit aan doelgroepen die het verdienen in het zonnetje gezet te worden of voor wie het niet vanzelfsprekend is een wedstrijd van Willem II te bezoeken. Wij zijn dankbaar en blij met dit prachtige gebaar van DHL en hopen ook in de toekomst nog heel veel mensen blij te kunnen maken. 

MatchWornShirt
Gedurende het seizoen organiseren we samen met MatchWornShirt verschillende shirtveilingen. Naast de shirts van alle spelers die in actie kwamen, worden ook drie naamloze shirts door de gehele selectie gesigneerd en via MatchWornShirt.com geveild. De gehele opbrengst van deze veiling gaat naar stichting Willem II Betrokken. Rondom de wedstrijd Telstar - Willem II werd het blauw-gele uittenue geveild. Hiermee is een bedrag van € 4649,- opgehaald.

Bericht delen