Willem II Football Memories krijgt een vervolg
Fotografie door
Toin Damen

Eind vorig jaar startte Willem II met Football Memories. De pilot van zes sessies werd een doorslaand succes. Vanaf medio maart krijgt Football Memories onder de vlag van Willem II Betrokken een tweewekelijks vervolg.

Negentig minuten met een pauze van een kwartier. Een Football Memories-sessie duurt net zo lang als een voetbalwedstrijd. Tegen half drie ’s middags melden deelnemers zich in het Koning Willem II stadion. Ze nemen plaats aan tafels waarop foto’s, boeken en andere memorabilia liggen uitgestald. Aan de hand hiervan halen de deelnemers onder begeleiding van vrijwilligers herinneringen en emoties op uit het rijke voetbalverleden van Willem II. 

Herkenning

Met elkaar beleven de deelnemers een mooie middag. Voor even wanen ze zich weer terug in vroeger tijden. Een feest van herkenning. Vrijwilligers en begeleiders zien met eigen ogen hoe de deelnemers opleven tijdens de sessies. Football Memories maakt echt iets los bij ouderen voor wie dit soort sociale interacties niet meer zo vanzelfsprekend is. 

Voetbal verbindt

Deze week vond de afsluitende pilotsessie plaats in de persruimte. Diverse media deden verslag van wat Football Memories met de deelnemers, begeleiders en vrijwilligers doet. Een prachtig voorbeeld van de maatschappelijke rol die voetbal kan spelen. Het project krijgt een structureel vervolg. Willem II Betrokken neemt Football Memories op als een vast onderdeel in haar programma!

Navolging

Initiatiefnemer Arjen Pijfers haalde Football Memories naar Nederland. Willem II heeft de primeur, maar andere clubs hebben al belangstelling getoond. Ook de gemeente Rotterdam gaat ermee aan de slag. Het is dus een kwestie van tijd voordat het initiatief elders navolging krijgt. Meer weten over Football Memories? Neem contact op met Willem II Betrokken: wiibetrokken@willem-ii.nl



Uitzending gemist?

Onder andere RTL Nieuws, NPO Radio 1 ('Spraakmakers') en het Brabants Dagblad deden verslag van de laatste pilotsessie van Football Memories. Deze uitzendingen kun je hieronder terugkijken en luisteren.



NPO Radio 1 / Klik hier

Brabants Dagblad / Klik hier

 

Bericht delen