Checkpoint 9 - Willem II is kampioen!

De kampioenswedstrijd, de afscheidswedstrijd van Freek Heerkens en de laatste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Willem II - Telstar was een wedstrijd met meerdere benamingen, maar de Tricolores wilden na promotie maar wat graag het kampioenschap veiligstellen.

FC Groningen en Roda JC speelden tegelijkertijd tegen elkaar. Bij een overwinning van FC Groningen, was Willem II ongeacht de uitslag in Tilburg kampioen. Bij overwinning van Roda JC moest Willem II zelf winnen om kampioen te worden.

Vooraf werd door de buitenwacht gedacht dat de Tricolores de klus wel even zouden klaren, maar niets bleek minder waar. Na 45 minuten keek Willem II tegen een 0-2 achterstand aan. Weliswaar stond Groningen wél voor, maar dit is niet hoe dit mooie seizoen zou moeten eindigen. Vlak na rust was het Thijs Oosting die de aansluitingstreffer tegen de touwen schoot en de Tilburgers weer hoop gaf op een goed resultaat.

En zoals zo vaak dit seizoen sloeg Willem II in de slotfase van de wedstrijd toe. In de 82e minuut zette Rob Nizet de gelijkmaker op het scorebord. Een deel van het rood-wit-blauwe leger kon de vreugde niet meer bedwingen en wilde het veld op voor een pitch invasion, maar er moest toch écht nog gevoetbald worden.

Dat de avond nóg mooier werd had niemand in de rust verwacht, maar wéér sloeg Willem II in minuut 93 toe. Ringo Meerveld schoot met een droge knal de 3-2 binnen en nu was de pitch invasion niet meer tegen te houden. Tilburg ontplofte en Willem II was weer kampioen!

Bekijk hier de samenvatting Willem II - Telstar terug en beleef de kampioenswedstrijd opnieuw!

CODE
De code van dit checkpoint is: Kampioenschap. Noteer deze code en wanneer je bij alle checkpoints de codes hebt verzameld, kun je op deze pagina de code proberen te kraken, waardoor je automatisch kans maakt op een VIP-arrangement voor twee personen bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen!