021 bekert verder na monsterzege
Joris de Kinderen
Femke Kuijpers

Willem II O21 heeft zich verzekerd van de volgende ronde in het bekertoernooi voor jeugdteams. Na een overwinning tegen het hoger geklasseerde VVV-Venlo eerder dit seizoen, rekende de O21 ditmaal eenvoudig af met De Dijk O21 uit Divisie 4: 2-7. Het vlaggenschip van de Tilburgse jeugdopleiding zet daarmee de winst-reeks van inmiddels negen wedstrijden voort.

Op Sportpark Schellingwoude in Amsterdam kon Kenny Verhoene beschikken over Jayden Houtriet en Dani Mathieu. Middenvelder Pieter van Maarschalkerwaard startte vanaf de linksbuiten positie en deed dat verdienstelijk door meteen te scoren. Ook Khaled Razak trof twee keer doel.

Overtuigend
In de openingsfase werd meteen duidelijk dat Willem II O21 veel te sterk was voor De Dijk. De 17-jarige Van Maarschalkerwaard had slechts acht minuten nodig om tot scoren te komen. Hij volleerde de bal rechts in de hoek: 0-1. Drie minuten later leek Khaled Razak de score te verdubbelen. Zijn inzet werd gekeerd, maar Mika de Jonge stond goed op te letten en schoot de rebound binnen: 0-2. Nog voor de 20e minuut stond het 0-3: een zondagsschot van Razak plofte tussen de palen.

Na een klein half uur spelen mocht De Dijk aanleggen voor een strafschop. Doelman Karst de Leeuw keerde in eerste instantie knap, maar de rebound vloog alsnog binnen: 1-3. Willem II reageerde uitstekend. Een hoekschop van Razak werd binnengekopt door De Jonge, die daarmee zijn tweede van de middag maakte: 1-4. Op slag van rust werd de voorsprong verder uitgebouwd. Dani Mathieu stuurde Zico Soree de diepte in. De centrumspits rondde keurig af: 1-5.

Na de thee
In de tweede helft brak Razak de ban. De jonge aanvaller zette vanaf rechts een actie in en mikte in de verre hoek: 1-6. Invaller Per van Loon trachtte meermaals te scoren, maar de paal, lat en doelman weerhielden hem van zijn treffer. Na een uur spelen deed De Dijk O21 nog wat terug (2-6), waarna spits Elias Bardi de wedstrijd definitief in het slot gooide: eindstand 2-7.

De volgende ronde van het bekertoernooi staat gepland op 13 januari, de loting volgt later dit seizoen. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 28 oktober. Om 15.00 uur wordt afgetrapt in Stadion De Vliert tegen FC Den Bosch O21. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.