Bloedstollend gelijkspel O21 in Arnhem
Auteur
Joris de Kinderen
Fotografie door
Toin Damen / Ben Schut

Willem II O21 greep zaterdagmiddag de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie. In Arnhem werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen nummer twee Vitesse. Door deze uitslag maakt de Tilburgse beloftenploeg nog steeds kans op handhaving, mits volgend weekend thuis wordt afgerekend met N.E.C. Nijmegen

Hoofdtrainer Jurgen de Haan kon deze wedstrijd niet beschikken over aanvoerder Amine Lachkar, die een dag eerder zijn debuut maakte in het eerste elftal tegen Jong FC Utrecht (3-0 winst). Desondanks wist de achterhoede onder leiding van Max Christoffel goed stand te houden. Gelegenheidsverdediger Jayden Houtriet speelde eveneens een uitstekende wedstrijd.

Afbeelding
j
Jurgen de Haan is bezig aan zijn laatste weken bij Willem II.

Balbezit Vitesse

In de openingsfase was het balbezit voor Vitesse, maar tot kansen kwam de ploeg van Nicky Hofs niet. Pas halverwege de eerste helft kon de thuisploeg de eerste poging noteren: een afstandsschot van Bruno van Egdom werd goed gepakt door Maarten Schut. De Tilburgse goalie moest in de eerste helft nog een aantal keer in actie komen, met als hoogtepunt een uitstekende redding in de een-op-een. 

Doelpunten

Na driekwart wedstrijd werd Naïm Matoug aangespeeld op links. De vleugelaanvaller had een goede voorzet in huis op Khaled Razak. De winger kopte daarna in eerste instantie tegen de doelman, maar schoot de rebound vastberaden tegen de touwen: 0-1. Willem II ging vervolgens op zoek naar een uitbreiding van de voorsprong, maar tien minuten later tikte Vitesse de 1-1 van dichtbij binnen. 

Bloedstollende slotfase

In de staart van de wedstrijd zorgden beide ploegen voor het nodige spektakel. Willem II was meermaals dicht bij de winnende treffer met pogingen van Zico Soree (naast) en Chip Engels (over). Ook Vitesse was een aantal keer gevaarlijk. In de blessuretijd leek Matoug de 1-2 binnen te schieten na een prachtige solo, maar zijn inzet ging nét naast. Kort voor het eindsignaal moest Nouri El Harmazi een zware overtreding op invaller Hafid Jahaoui bekopen met rood. Kort daarna werd het laatste fluitsignaal gegeven waardoor Willem II de man-meer-situatie niet verder kon benutten. 

Zaterdag 20 mei speelt Willem II O21 de laatste wedstrijd van dit seizoen. Het vlaggenschip van de Tilburgse jeugdopleiding moet winnen om kans te maken op handhaving in Divisie 2. Op Sportpark Prinsenhoeve wordt om 15.00 uur afgetrapt tegen NEC O21, toegang is gratis. Daarnaast is de ploeg afhankelijk van de resultaten van FC Emmen en Roda JC. 

1. Go Ahead Eagles 13 28 +15
2. Vitesse 13 23 +10
3. SC Cambuur 13 23 +7
4. sc Heerenveen 13 17 0
5. N.E.C.  13 14 -4
6. FC Emmen 13 14 -12
7. Roda JC 13 12 -5
8. Willem II 13 12 -11

Laatste speelronde: Willem II - N.E.C. / Go Ahead Eagles - Roda JC / sc Heerenveen - Vitesse / SC Cambuur - FC Emmen. 

Opstelling

Maarten Schut, Jelte Pal, Jayden Houtriet, Max Christoffel, Mees Hoeben (46. Martijn van der Sande), Wesley Spieringhs (73. Mika de Jonge), Dani Mathieu (67. Floris van Berkel), Chip Engels, Khaled Razak, Zico Soree (89. Hafid Jahaoui), Naïm Matoug

Bericht delen