Derby eindigt onbeslist

Vanmiddag stond voor Willem II O21 de derby tegen NAC O21 op het programma. Waar in de eerste helft NAC het initiatief kwam, was Willem II in de tweede helft vele malen gevaarlijker, maar de Tilburgs vergaten zichzelf te belonen met de volle buit. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord.

Vanwege de hevige regenval eerder deze week was het hoofdveld nog niet bespeelbaar, dus werd de derby afgewerkt op het kunstgrasveld van Sportpark Prinsenhoeve waar het fors waaide.

Initiatief voor de uitploeg

De wind gooide ook roet in het eten voor de opbouw van Willem II. De Tricolores probeerden telkens van achteruit op te bouwen, maar veel passes kwamen door de harde wind niet aan, waardoor NAC gevaarlijk kon worden. De ploeg uit Breda zette hoog druk en probeerde er via de snelle aanvallers uit te komen.

In de beginfase waren er nauwelijks grote kansen. Na een kwartier spelen liet Ilyas Bougafer de verdediging van NAC schrikken. Hij dook op bij de eerste paal en probeerde een voorzet in de korte hoek binnen te tikken, maar zijn inzet werd gekeerd. Even later werd NAC gevaarlijk. Connor van den Berg kon de bal niet klemmen, waardoor de spits van NAC een mogelijkheid kreeg om gevaar te stichten, maar gelukkig bleef de 0-1 uit.

Met twintig minuten op de klok besluit Wesley Spieringhs op avontuur te gaan. Hij combineerde met een aantal Willem II’ers door de verdediging van NAC heen, maar zijn eindpass miste precisie. Daarna werd de ploeg uit Breda steeds gevaarlijker. Eerst kreeg Stef de Wijs een mogelijkheid, maar Van den Berg wist zijn inzet in de korte hoek te pareren. Niet veel later kreeg Kevin Silva een vrije schietkans, maar hij mikte de bal in het vangnet.

spierings

Wesley Spieringhs speelde 90 minuten mee bij Willem II O21

Op achterstand

Met het schot in het vangnet leek het gevaar geweken, maar in de opbouw ging het mis. De harde wind speelde parten en NAC kon de bal vroeg in de opbouw onderscheppen. Aan de linkerkant van het strafschopgebied werd Boris van Schuppen ingespeeld en hij wist de bal vervolgens in de verre hoek te plaatsen: 0-1.

Ook daarna bleef NAC gevaarlijk. De Wijs combineerde na een half uur spelen met een ploeggenoot in het zestienmetergebied van Willem II en kreeg een schietkans om de score te verdubbelen, maar hij zag zijn schot over het doel vliegen.

Via Bougafer kreeg Willem II de mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Timo Regouin snelde langs de zijlijn en sneed naar binnen. Hij legde de bal terug op Bougafer, maar ook hij mikte te hoog. Even later was Regouin zelf dichtbij de gelijkmaker, maar op een haar na werd dit geen doelpunt.

Herboren Willem II

Dat Bruno Andrade en Bram van de Vinne meer verwachtten van hun ploeg was duidelijk. Na rust kwam er een getergd Willem II uit de kleedkamer wat veel kansen kreeg. Kort na rust wist Niels van Berkel Regouin met een fantastische crossbal te bereiken. De vleugelaanvaller kon deze pass helaas niet omzetten in een doelpunt. Even later wist Bougafer Naïm Matoug te bereiken. Matoug loste een schot, maar deze werd in de korte hoek gepakt door Pepijn van de Merbel.

Uiteindelijk kwam Willem II ruim tien minuten na rust op gelijke hoogte. Naïm Matoug werd na een knappe actie op de achterlijn gevloerd, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Regouin zag zijn strafschop in eerste instantie gekeerd worden, maar de rebound liet hij niet onbenut. De gelijkmaker was een feit.

regouin

Regouin schiet raak via de rebound

Vijf minuten later was Regouin bijna de aangever van de 2-1, maar Bougafer zag zijn kopbal via de onderkant van de lat vóór de lijn stuiten. De Tricolores bleven aandringen en kansen creëren. Met ruim een uur spelen op de klok bracht Regouin de bal laag voor bij de eerste paal. Matoug kreeg zijn voet er tegenaan, maar de Bredase goalie lag in  de weg. Daarna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en kreeg NAC een kopkans via Ayouba Kosiah. De spits kopte echter naast het doel.

Venijn in de staart

In de laatste tien minuten van de wedstrijd was Willem II nadrukkelijk op zoek naar de 2-1, maar kansen van Regouin, Spieringhs en Lachkar belandden allemaal op de lat, in de handen van de doelman of over het doel.

Ondanks de sterke tweede helft bleef de derby onbeslist op een volgepakt Sportpark Prinsenhoeve. Daarmee komen de Tricolores op vijf punten uit vier wedstrijden. Daarmee houdt Willem II in ieder geval NAC, N.E.C. en FC Groningen nog onder zich. Zaterdag 23 april reist de ploeg van Andrade en Van de Vinne af naar het hoge noorden om het op te nemen tegen FC Groningen.

Opstelling: Van den Berg, Schippers, Lewis, Tel (77’ Van der Poel), van Berkel, Lachkar, Regouin, Spieringhs, Bougafer, Zuijderwijk (85’ Coeckelbergs), Matoug (68’ Venrooy)