Derde overwinning op rij voor Willem II O21
Joris de Kinderen
Femke Kuijpers

Willem II O21 heeft voor de derde keer op rij een officiële wedstrijd winnend afgesloten. Op bezoek bij Excelsior Maassluis kende de Tilburgers zaterdagmiddag geen problemen. Er werd eenvoudig met 0-5 gewonnen op Sportpark Dijkpolder.

Hoofdtrainer Kenny Verhoene kon deze wedstrijd voor het eerst beschikken over ervaren spelers als Maarten Schut, Jayden Houtriet en Amine Lachkar. Toptalent Khaled Razak moest een basisplaats wegens medische redenen aan zich voorbij laten gaan, waardoor centrumspits Elias Bardi zijn basisdebuut mocht maken. Middenvelder Floris van Berkel speelde een uitstekende wedstrijd.

Eenrichtingsverkeer
Onder leiding van scheidsrechter (en voormalig profvoetballer) Geert den Ouden begon O21 goed aan de wedstrijd. Al na zeven minuten leek Per van Loon aan te tekenen voor het openingsdoelpunt, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Slechts zes minuten later opende Willem II alsnog de score door een prachtig afstandsschot van Chip Engels: 0-1. De Tilburgse beloftenploeg bleef jagen op doelpunten: na een klein halfuur spelen kopte Houtriet uit een hoekschop de tweede van de middag tegen de touwen: 0-2.

Na de thee
De Tilburgers gingen na rust vrolijk verder met het creëren van kansen. Na 47 minuten liep Bardi een voorzet van Naïm Matoug handig binnen: 0-3. Laatstgenoemde wisselde tijdens de wedstrijd om tactische redenen van kant met Van Loon. Ook invaller Razak had het op zijn heupen en bekroonde zijn invalbeurt met een treffer. De 17-jarige aanvaller trok vanaf rechts naar binnen en plaatste de bal in de verre hoek: 0-4. In de slotfase stuurde aanvoerder Lachkar invaller Pieter van Maarschalkerwaard de diepte in. De jonge middenvelder rondde koelbloedig af en zorgde zo voor de 0-5 eindstand.