Drie doelpunten helpen O21 niet aan zege
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 speelde zaterdagmiddag tegen N.E.C. Nijmegen de tweede wedstrijd van het seizoen. Ondanks drie goals werden de Tricolores zonder punten huiswaarts gestuurd. Op Sportcomplex De Eendracht werd het 6-3 tegen de nummer drie van vorig seizoen.

Net als tijdens de oefenwedstrijd tegen Kozakken Boys (1-3 winst) stond O18-trainer Anouar Hadouir voor de groep. Ook Hoofd Jeugdopleiding Arjan Swinkels maakte deel uit van de staf. Na een gelijk opgaande eerste helft en vliegende start net na de hervatting gaven de Tilburgers de wedstrijd later volledig uit handen.

Over en weer

In de eerste helft wisselden de twee teams elkaar in het creëren van kansen af. In de openingsfase behoedde Maarten Schut Willem II voor een achterstand door te redden met zijn voet. Na een kwartier opende de thuisploeg de score. Een voorzet vanaf links werd binnengetikt: 1-0. Halverwege de eerste helft voerde Willem II de druk op. Na pogingen van Niels van Berkel (naast) en Naïm Matoug (vrije trap, redding keeper) gaf laatstgenoemde de bal voor op Zico Soree, die van dichtbij binnenschoot: 1-1. Niet veel later kon rechtsback Jelte Pal de bal aan de andere kant nog nét voor de doellijn wegwerken.

Na een halfuur moest Schut opnieuw redding brengen. De bal kwam vervolgens bij de linksback van N.E.C. die hard rechts in de hoek schoot: 2-1. Een paar minuten later knokte Willem II zich alweer naast de Nijmegenaren. Soree werd onderuitgehaald in het strafschopgebied, Matoug verzilverde de penalty: 2-2. Op slag van rust redde Schut nog tot twee keer toe fantastisch.

Flitsende start

O21 kwamen fris uit de kleedkamer. Meteen na rust werd een vrije trap van Khaled Razak door Mika de Jonge over gekopt. Diezelfde Razak legde vijf minuten later een bal panklaar op het hoofd van Amine Lachkar, die bij de tweede paal binnenkopte: 2-3.

Lachkar

Amine Lachkar.

Lang kon Willem II niet genieten van de voorsprong. Storm Streng maakte zijn tweede van de middag: 3-3. Negen minuten later zette middenvelder Kas de Wit de Nijmegenaren op voorsprong, nadat zijn schot van richting werd veranderd: 4-3. In de slotfase lukte het Willem II niet om grip te houden op N.E.C.-spits Streng, die zijn hattrick compleet maakte met een kopbal uit een corner: 5-3. In de laatste minuut van de extra tijd maakte hij zelfs zijn vierde doelpunt van de middag. Na een stiftje over de Tilburgse verdediging rondde de spits koeltjes af: 6-3.

Willem II O21 speelt op zaterdag 28 januari een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur O21. Op Sportpark Prinsenhoeve wordt om 15.00 uur afgetrapt op het hoofdveld, toegang is gratis. Bekijk hier het volledige competitieprogramma van Willem II O21.