Eerste nederlaag voor O21
Joris de Kinderen
Femke Kuijpers

Willem II O21 verloor zaterdagmiddag voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in Divisie 3. Na overwicht in de eerste helft liep Koninklijke HFC O21 in het tweede bedrijf uit tot 4-1. In de slotfase vochten de Tilburgers zich terug, maar bleven uiteindelijk steken op 4-3 waardoor ze zonder punten huiswaarts keerden.

Hoofdtrainer Kenny Verhoene wist dat het kampioenschap bij winst zo goed als zeker binnen zou zijn. Hij kon dan ook beschikken over Maarten Schut, Amine Lachkar en Khaled Razak, die een avond eerder nog op de bank zaten in het Koning Willem II stadion.

Over en weer
Willem II begon goed en zette hoog druk. Ky-Mani van Gönter bestreek zoals gebruikelijk de gehele rechterkant. De veelvuldig opkomende back gaf meermaals voor en zag Per van Loon bijna raak schieten. Slechts één minuut later schoot centrumspits Zico Soree op zijn aangeven wel binnen: 0-1. Koninklijke HFC was daarna gevaarlijk in de een-op-een, maar doelman Schut kwam goed uit zijn goal. Halverwege de eerste helft probeerden achtereenvolgens Van Loon, Soree (beide redding doelman) en Khaled Razak (voorlangs) de voorsprong verder uit te bouwen. Nog voor rust greep Jayden Houtriet onrechtmatig in wat leidde tot een penalty voor HFC: 1-1.

Vijf doelpunten
De Tilburgers begonnen goed aan de tweede helft. Razak zette een actie in vanaf rechts en zag zijn poging op de buitenkant van de paal uiteenspatten. Meteen daarna kwamen de Haarlemmers op voorsprong na een te korte terugspeelbal achterin: 2-1. Een legio aan kansen bleek voor de Tilburgers niet genoeg om weer op gelijke hoogte te kunnen komen. Zo mikten zowel Razak als Van Loon op de lat en kopte aanvoerder Lachkar in de handen van de doelman.

In de slotfase zette HFC aan: een voorzet vanaf links werd binnengekopt (3-1) en een paar minuten later werd Schut verrast in de linkerbovenhoek: 4-1. Willem II bleef vechten voor een punt. In de laatste minuten van de officiele speeltijd poogden Chip Engels, Razak (tweemaal) en Martijn van der Sand het gedurende één aanval, maar de Haarlemse goalie keerde alle inzetten. In blessuretijd schoot invaller Mika de Jonge binnen uit een rebound van Razak: 4-2. In de laatste seconde deed Razak zelf een duit in het zakje met een bekeken schot in de linkerhoek: 4-3.

De kans dat het vlaggenschip van de Tilburgse jeugdopleiding zich zaterdag 18 november tegen Fortuna Sittard kan verzekeren van het kampioenschap is door deze nederlaag kleiner geworden. Het beloftenelftal is bij winst afhankelijk van de uitslagen op andere velden. Op Sportpark Prinsenhoeve wordt om 15.00 uur afgetrapt. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.