Eerste puntenverlies voor O21
Auteur
Joris de Kinderen
Ben Schut

Het is Willem II O21 zaterdagmiddag niet gelukt om ook de tiende officiële wedstrijd op rij winnend af te sluiten. In Den Bosch werd met 2-2 gelijk gespeeld, waardoor de Tilburgers onverminderd op het kampioenschap in Divisie 3 afkoersen.

De mannen van hoofdtrainer Kenny Verhoene mochten hun opwachting maken op het kunstgrasveld van Stadion De Vliert, waar ook Maarten Schut, Jayden Houtriet en Dani Mathieu van de partij waren. Jongeling Khaled Razak maakte de negentig minuten vol en was wederom trefzeker.

Afbeelding
o21

Meteen raak
Lang hadden de Tricolores niet nodig om tot scoren te komen. In de 1e minuut werd een inzet van Razak geblokt, waarna Mathieu er als de kippen bij was om de bal linksonder binnen te schieten: 0-1. Na deze flitsende start vertraagde de wedstrijd ietwat. Halverwege de eerste helft kreeg Zico Soree de kans om de score te verdubbelen na een verkeerde terugspeelbal van de Bossche defensie, maar de centrumspits kreeg zijn voet niet lekker achter de bal. Twee minuten later gaf Razak na een prima actie af op Pieter van Maarschalkerwaard, die nét naast schoot. Op slag van rust stond het plots gelijk. Een afstandsschot belandde in de kruising: 1-1.

Gelijk opgaand
In de tweede helft golfde het spel op en neer. Na een uur spelen zocht Razak wederom de combinatie met Van Maarschalkerwaard. De jonge middenvelder gaf de bal terug aan Razak, die koelbloedig afrondde: 2-1. In het restant van de wedstrijd greep doelman Schut meermaals uitstekend in. Ook middenvelder Houtriet, die deze wedstrijd als centrale verdediger stond geposteerd, redde op de doellijn. In de slotfase konden zij niet voorkomen dat een Bossche corner werd binnengekopt: 2-2. In de laatste minuut leek Houtriet de winnende binnen te koppen, maar zijn inzet werd gekeerd.

Willem II O21 zal de ongeslagen reeks op zaterdag 4 november willen voortzetten. Om 15.00 uur is Telstar O21 te gast op Sportpark Prinsenhoeve. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.