Geen doelpunten op Sportpark Prinsenhoeve
Auteur
Joris de Kinderen
Femke Kuijpers / Ben Schut

Willem II O21 wist zaterdagmiddag in eigen huis niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel tegen directe concurrent Roda JC O21. Waar de uitwedstrijd tegen de Limburgers nog met 4-1 verloren ging waren de O21 dit keer heer en meester zonder dat in score uit te drukken. De gehele Tilburgse achterhoede blonk wederom uit.

De aangename temperaturen zorgden voor een goed gevulde tribune op Sportpark Prinsenhoeve. Het publiek zag hoe Willem II kans na kans bij elkaar voetbalde, maar telkens niet de achterkant van het net wist te vinden. Hoofdtrainer Jurgen de Haan koos wederom voor Jayden Houtriet centraal achterin en Max Christoffel als linksachter. Samen met captain Amine Lachkar en Valentino Vermeulen vormden zij een bijna onpasseerbare achterste linie. Doelman Maarten Schut blonk eveneens uit met een aantal spectaculaire reddingen.

Sterke openingsfase

Al na twee minuten waren de Tricolores gevaarlijk. Dani Mathieu dribbelde behendig door de verdediging van Roda en kreeg de bal met een crosspass bij Khaled Razak. De buitenspeler kapte naar binnen, maar kwam daarna niet verder dan een rollertje op de keeper. Een minuut later stichtte de aanvaller opnieuw gevaar met een prachtige solo, waarna hij de bal voorlangs schot. Ook vanaf de andere vleugel was Willem II gevaarlijk: Naïm Matoug zette meermaals goed druk en kreeg zo de bal bij Wesley Spieringhs. Zijn poging werd nipt gered door de keeper.

Afbeelding
Naïm Matoug
Naïm Matoug aan de bal

In de omschakeling waren de Limburgers gevaarlijk, maar Lachkar wist met een aantal perfect getimede tackles grote kansen te voorkomen. Halverwege de eerste helft wisten ras voetballers Razak en Chip Engels elkaar meermaals goed te vinden. De prachtige combinaties eindigden na 26 minuten in een buitenspelgoal voor Willem II. Op slag van rust probeerden Matoug (naast) en Razak (over en redding doelman) het nog zonder succes.

Fel uit de startblokken

Na rust ging Willem II nog nadrukkelijker op zoek naar het openingsdoelpunt. Een voorzet van Razak werd door Engels op de doelman gekopt. Roda JC moest in de fase daarna regelmatig aan de noodrem trekken, met gele kaarten tot gevolg. Na een klein uur speler stuurde Razak spits Jelte Pal de diepte in die met een boogbal de keeper trachtte te passeren. Een Limburgse verdediger gooide echter roet in het eten door de bal van de doellijn te halen.

Halverwege de tweede helft brak invaller Zico Soree uit en gaf de bal aan Matoug. De vleugelaanvaller stuitte echter op de doelman. Even later zag hij ook zijn kopbal op ongelooflijke wijze gekeerd worden. In de absolute slotfase moest doelman Schut zich nog strekken om een tegentreffer en daarmee een onterechte nederlaag te voorkomen. Willem II O21 schiet weinig op met het gelijkspel en zal in de laatste twee wedstrijden punten moeten pakken om te handhaven in Divisie 2.

Zaterdag 13 mei speelt Willem II O21 de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Subtopper Vitesse O21 is dan om 14.30 uur de tegenstander op Trainingsaccommodatie Papendal. Bekijk hier het resterende competitieprogramma.