Gelijkspel O21 tegen Almere City
Toin Damen

Willem II O21 trad zaterdagmiddag op een goedgevuld Sportpark Prinsenhoeve aan tegen Almere City O21, waar oude bekende Aron Menelik (oud Willem II) zijn rentree maakte bij de uitploeg na maanden blessureleed. De Tricolores konden voor het eerst in lange tijd weer beschikken over rechtsback Noéh de Bruijn, die meteen in de basis startte. Na negentig minuten stond er 0-0 op het scorebord.

Maarten Schut, Amine Lachkar, Niels van Berkel, Ringo Meerveld, Wesley Spieringhs en Jelte Pal zaten een avond eerder bij de selectie van het eerste elftal en begonnen zaterdag allemaal in de basis. In de eerste helft kwam de formatie van Peter van den Berg moeilijk tot uitgespeelde kansen. In de tweede helft kon Willem II meer kansen noteren, maar tot een doelpunt kwam het niet.

Gelijkwaardige elftallen

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Na drie minuten kon het eerste kansje voor Almere City genoteerd worden. Tyrese Noslin probeerde de bal voor te geven, maar doelman Schut kon makkelijk oprapen. Een paar minuten later schoot Van Berkel hoog over na een mooie aanval via Khaled Razak, Pal en Naïm Matoug. De eerste grote kans was voor Pal. Hij kwam na een voorzet van Meerveld een teenlengte tekort om de bal in te glijden.

Halverwege de eerste helft kwam het gevaar wederom via Meerveld. De middenvelder draaide knap weg bij zijn tegenstander en stuurde Razak de diepte in. Na een scrimmage mikte Pal nét over. Na een halfuur voorkwam Schut een gevaarlijke situatie door goed uit te komen tot buiten het zestienmetergebied. De goalie behoedde Willem II in de minuten die volgden voor een achterstand. Uit een counter werd een poging van Pal geblokt door een verdediger. Op slag van rust bracht Schut wederom knap redding, dit keer in een twee-tegen-een situatie.

Speldenprikjes

In de tweede helft was het spelbeeld vergelijkbaar met de eerste helft. Beide teams kwamen tot een aantal kleine kansen, maar een treffer bleef uit. Na ruim een uur zette Razak invaller Chip Engels voor de keeper. Zijn schot werd knap gered door Almere-doelman Stijn Keller. Een minuut later mocht Engels aanleggen voor een vrije trap: hij schoot net over. Na 66 minuten moest Max Christoffel zich wegens een blessure laten vervangen door Martijn van der Sande. Laatstgenoemde moest vrijwel meteen aan de noodrem trekken, wat leidde tot een vrije trap voor Almere City. Schut bokste de bal vervolgens uit de hoek.

Slotoffensief

Na driekwart wedstrijd zette Willem II aan. Engels, die goed inviel, gaf de bal aan Matoug. De linksbuiten kapte naar binnen en haalde uit, maar kon Keller niet verschalken. In de slotfase probeerde Razak hetzelfde vanaf rechts, zijn bal ging net voorlangs. Een minuut later kopte centrumspits Abdul Touré naast. Vijf minuten voor het eindsignaal leek Touré door de laatste linie van Almere te zijn gebroken toen hij onderuit werd gehaald. De scheidsrechter vond dit echter geen rode kaart waard. De vrije trap die volgde bracht geen succes. In de laatste seconden van de wedstrijd kwamen de Tilburgers bijna op voorsprong. Uit een scrimmage kreeg Razak zijn voet onder de bal, maar de Almere-doelman kon ternauwernood over tikken.

Zaterdag 22 oktober speelt Willem II O21 uit tegen koploper PEC Zwolle O21. In Zwolle wordt om 14.30 uur afgetrapt. Het volledige wedstrijdprogramma van Willem II O21 vind je hier.