Gelijkspel O21 tegen sc Heerenveen
Joris de Kinderen
Roel van Gorp

Willem II O21 speelde zaterdagmiddag gelijk tegen sc Heerenveen. Na een mindere eerste helft en 0-1 achterstand knokten de Tricolores zich in de tweede helft naar een 1-1 gelijkspel. Invaller Zico Soree nam de enige Tilburgse treffer voor zijn rekening.

Hoofdtrainer Kenny Verhoene wisselde op behoorlijk wat posities zijn basisopstelling. Zo mochten Bas Pennock, Rik van Weert en Pieter van Maarschalkerwaard aan de aftrap beginnen. Vanuit het eerste elftal sloot enkel doelman Maarten Schut aan bij de wedstrijdselectie.

Schut

Heerenveen neemt leiding
In de eerste helft had sc Heerenveen O21 de overhand. Zo kon aanvoerder Max Christoffel met een blok een tegentreffer voorkomen en werd een Friese valpartij na ingrijpen van Tijn van der Poel door de scheidsrechter beoordeeld als schwalbe. Aan de andere kant werden buitenspelers Per van Loon en Van Maarschalkerwaard gevaarlijk (redding doelman). Halverwege de eerste helft resulteerde knap verdedigend werk van linksback Bas Pennock in een corner, die vervolgens raak werd gekopt: 0-1. In het restant van de eerste helft kreeg Willem II lastig grip op de ploeg uit het Hoge Noorden, maar tot grote kansen kwam het niet.

Evenwichtige tweede helft
De tweede helft was meer in balans. Kort na rust dribbelde Naïm Matoug vanaf links op, maar hij trof uiteindelijk de Friese doelman op zijn pad. Pogingen van Heerenveen vlogen vervolgens naast en over, waarna Willem II wat terugdeed. Een corner van invaller Floris van Berkel werd door Zico Soree eerst nog op de paal gekopt, maar in de rebound schoot hij hard binnen: 1-1. In de slotfase gingen de Tricolores nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. Onder andere Van Maarschalkerwaard (blok) en Van Berkel (over) waren dichtbij. In de 5e minuut van de blessuretijd werd Matoug nét buiten het zestienmetergebied onderuitgehaald, maar Van Berkel kreeg zijn vrije trap niet tussen de palen. Eindstand 1-1.

Op zaterdagmiddag 23 maart speelt Willem II O21 een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag O21. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op Sportpark Prinsenhoeve, toegang is gratis. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.