Jeugdspeler Sinan Keles in actie voor Turkije
Fotografie door
Willem II Media

Sinan Keles, jeugdspeler van O12, komt samen met zijn vader Murat in actie voor zijn familie en kennissen in Turkije. ‘Elke dag krijgen wij schrijnende verhalen door van familieleden, alle hulp is welkom.'

Al meer dan twee weken zit de familie Keles in een emotionele rollercoaster. De grootouders van Sinan gingen voor een halfjaar naar Turkije om te genieten van hun pensioen. Maar op het einde van hun verblijf werd Turkije getroffen door de aardbevingen. Het waren spannende uren voor Sinan: ‘We werden wakker in een nachtmerrie en we wisten niet hoe het met mijn tante, opa en oma ging. De vader van Sinan heeft na wat uren het verlossende telefoontje ontvangen dat zijn zus en ouders in veiligheid waren. ‘Ze hebben die nacht op straat geslapen, maar gelukkig zijn ze veilig.'

Afbeelding
Sinan

Emotioneel zwaar

De opluchting was groot maar van korte duur. ‘Je krijgt in de loop der dagen te horen dat andere familieleden overleden zijn of dat huizen van bekenden in puin liggen. Het is emotioneel heel zwaar’, licht Murat toe. De vader van Sinan hoefde niet lang na te denken en vloog naar Turkije om te helpen. ‘Antakya is één van de oudste steden in de wereld en het is compleet verwoest. Veel familieleden van ons zijn dakloos, ze zijn vooral geholpen met geld om zelf te bepalen wat ze willen aanschaffen. Daarom zijn we een crowdfunding gestart.

Het verhaal van Sinan is niet onopgemerkt gebleven bij de selectie. Leeroy Owusu en Elton Kabangu nodigden de jeugdspeler uit. Sinan glunderde van oor tot oor: ‘Heel bijzonder om Elton en Leeroy te ontmoeten en heel gaaf dat ze ons steunen.’ Sinan kreeg twee gedragen shirts overhandigd om te veilen en de selectie deed ook een duit in het zakje. Naast de selectie hebben ook teamgenoten van Sinan, ouders van teamgenoten en jeugdtrainers een mooie bijdrage geleverd.

Afbeelding
Senan

De vader van Sinan deelt regelmatig een update over de situatie in Turkije op zijn crowdfunding-pagina. Namens Willem II wensen wij Sinan en zijn familie heel veel sterkte! 

Bericht delen