Jurgen de Haan trainer O21
Fotografie door
Toin Damen

Willem II heeft Jurgen de Haan aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van Willem II O21. De Haan start deze week en leidt O21 zaterdag bij de uitwedstrijd in Heerenveen voor het eerst. 

De Haan heeft een voetbalverleden en educatieve achtergrond. Als speler was hij actief bij Vitesse en bij de amateurs van Longa, Mheerder Boys, Heer en Haslou. Zijn trainersloopbaan bracht hem naast verscheidene amateurverenigingen ook bij de jeugdopleidingen van Fortuna Sittard, PSV en RC Genk. In Sittard was hij hoofdscout en bij PSV en RC Genk was hij werkzaam als jeugdtrainer. Naast die werkzaamheden was De Haan ook KNVB-opleidingsdocent en coördinator topsport bij CIOS (sportopleiding) in Sittard-Venlo. 

Afbeelding
kevin de haan

Educatieve achtergrond pluspunt

De Haan denkt naast het hoofdtrainerschap van O21 ook van waarde te kunnen zijn voor de gehele Willem II Jeugdopleiding. ‘Ik denk dat mijn educatieve achtergrond een pluspunt is. Ik help graag talentvolle spelers maar ook trainers om zich te blijven ontwikkelen. Zowel als trainer als onderwijzer is dit altijd mijn motivatie en kracht geweest.' De Haan kijkt ernaar uit om op Sportpark Prinsenhoeve aan de slag te gaan. ‘Ik heb heel veel zin om te gaan beginnen. Willem II heeft met betrekking tot talentontwikkeling van oudsher een goede reputatie. Dat willen we natuurlijk graag zo houden door onze talenten zo goed mogelijk voor te bereiden op dé stap van de jeugdopleiding naar eerste elftal.’ 

Voordeel voor de opleiding

Arjan Swinkels is verheugd De Haan bij de Willem II Jeugdopleiding te verwelkomen. ‘Jurgen is een aimabele man met veel voetbalervaring en sterkte communicatieve vaardigheden om spelers en collega’s te betrekken en inspireren. Die kwaliteiten zijn gepaard met zijn CIOS-achtergrond een groot voordeel voor hemzelf en voor de opleiding. We zijn blij dat Jurgen enthousiast is om bij Willem II te komen werken.’ De Haan tekent een contract tot de zomer van 2024.

Jurgen, welkom bij Willem II en veel plezier en succes! 

Afbeelding
Jurgen de haan

Bericht delen