Kampioen O21 speelt gelijk in laatste wedstrijd
Joris de Kinderen
Femke Kuijpers

Willem II O21 heeft in de laatste wedstrijd van het seizoen de punten gedeeld met mede-promovendus Roda JC. Na een matige eerste helft wisten de Tilburgers voor een ommekeer te zorgen in het tweede bedrijf, eindstand 3-3.

Hoofdtrainer Kenny Verhoene had een lastige puzzel te leggen voorafgaand aan de wedstrijd. Veel spelers waren afwezig wegens blessures, ziekte of verplichtingen bij het eerste elftal. Jongelingen Karst de Leeuw (doelman) en Rik van Weert (middenvelder) kregen speeltijd tijdens de wedstrijd om des keizers baard.

Door het ijs
Na een goed begin van de Tricolores met kansen via Elias Bardi, profiteerde Roda JC van een fout achterin: 1-0. Het vlaggenschip van de Tilburgse jeugdopleiding kon niet voorkomen dat het een minuut later zelfs 2-0 stond: een corner werd linksonder in de hoek getikt. Doelman De Leeuw voorkwam vervolgens erger met een aantal goede reddingen. Voor rust was Willem II nog gevaarlijk met pogingen van Bardi (redding doelman) en Mika de Jonge (over).

O21

Terugknokken
Na een donderspeech in de rust en een driedubbele wissel kwam Willem II een stuk beter uit de verf. Na slechts twee minuten schoot Pieter van Maarschalkerwaard na aangeven van Ky-Mani van Gönter raak in de verre hoek vanaf randje 16: 2-1. Buiten een benutte penalty (3-1) had Roda JC weinig meer in te brengen. Na driekwart wedstrijd schoot Bas Pennock een afvallende bal vanaf 30 meter in de rechter onderhoek (3-2) en in de slotfase kopte Tijn van der Poel de gelijkmaker binnen uit een voorzet van aanvoerder Max Christoffel, eindstand 3-3.

Met het kampioenschap in de tas start Willem II O21 de voorjaarscompetitie vanaf januari in Divisie 2. Daarnaast is Zeeburgia O21 op zaterdag 13 januari de tegenstander in het bekertoernooi voor jeugdteams. Om 16.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Middenmeer.