Karrevracht aan kansen helpt Willem II O21 niet
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 speelde zaterdagmiddag de competitiewedstrijd tegen De Graafschap O21 in Doetinchem. Eerder dit seizoen zorgde een felle wedstrijd voor een 1-3 nederlaag. Ook dit keer trokken de Doetinchemmers aan het langste eind. Na negentig minuten stond op 'De Bezelhorst' de 1-0 eindstand op het scorebord.

De basiself van Peter van den Berg bestond uit opvallend veel bekende namen. Zo mochten onder andere Wesley Spieringhs, Dani Mathieu en Ringo Meerveld minuten maken. Ook De Graafschap trad aan met een behoorlijke dosis KKD-ervaring.

Rommelige eerste helft

In de openingsfase van het duel lukte het geen van beide ploegen hun stempel op de wedstrijd te drukken. Een verkeerde terugspeelbal kwam in de voeten van spits Jelte Pal, die nét naast schoot. In de fase die volgde nam De Graafschap het initiatief. In de 17e minuut werd een goede poging nog geblokt, maar halverwege de eerste helft scoorde de Doetinchemmers vanuit een corner: 1-0. Niet veel later was het bijna 2-0: doelman Connor van den Berg bracht knap redding.

11 tegen 10

Op slag van rust moest De Graafschap met tien man verder. Meteen na de hervatting werd duidelijk dat dit het spelbeeld compleet veranderde. Willem II nam het initiatief. Na een klein uur vond een voorzet van Pal nét niet het hoofd van Meerveld. De afvallende bal werd vervolgens naast gewerkt. De 16-jarige buitenspeler Khaled Razak probeerde het daarna van een meter of 20, maar de keeper bracht redding.

Ook Naïm Matoug lukte het niet om de keeper te verschalken. Twee minuten later combineerden Mathieu met rechtsback Noeh de Bruijn, maar ook dat leverde geen doelpunt op. Na driekwart wedstrijd volgden kansen voor invaller Hafid Jahaoui (afstandsschot) en Pal (voorlangs). In de slotfase had Jahaoui uit de kluts de 1-1 op zijn schoen, maar zijn schot ging over. De wedstrijd eindigde mede daardoor in 1-0.

Willem II O21 neemt het zaterdag 12 november op tegen ADO Den Haag O21. De ploeg van Peter van den Berg hoopt op een goed resultaat tegen de club waarvan in de Hofstad met 1-2 werd gewonnen. Op het hoofdveld van Sportpark Prinsenhoeve is om 15.00 uur de aftrap. De toegang is gratis. Bekijk hier het volledige wedstrijdprogramma van Willem II O21.