Knappe zege Willem II O21 tegen Kozakken Boys
Auteur
Joris de Kinderen
Fotografie door
Toin Damen

Willem II O21 oefende zaterdagmiddag in aanloop naar de voorjaarscompetitie tegen Kozakken Boys, de huidige nummer 10 van de Tweede Divisie. De Tilburgers lieten met vlagen uitstekend voetbal zien wat resulteerde in een overtuigende 1-3 overwinning.

Hoofdtrainer Peter van den Berg ondersteunde afgelopen week het eerste elftal en droeg daarom deze wedstrijd eenmalig het stokje over aan O18-trainer Anouar Hadouir. Laatstgenoemde kon beschikken over centrumspits Zico Soree. De Indonesisch jeugdinternational kwam eerder deze week over van PEC Zwolle. Daarnaast sloot een viertal O18-spelers aan bij de selectie.

Eerste kans meteen raak

De openingsfase was voor Kozakken Boys. De fysiek sterke ploeg van Scott Calderwood nam het initiatief, maar kon geen grote kansen noteren. Aan de andere kant leidde de eerste aanval van Willem II meteen tot een doelpunt. Niels van Berkel stoomde op via links, waarna Per van Loon de bal binnentikte: 0-1. In de fase die volgde nam O21 het heft in handen. Vleugelspitsen Khaled Razak en Naïm Matoug probeerden het van afstand en Van Loon trachtte met een schijnbeweging de doelman te passeren, maar deze redde knap.

Na een halfuur spelen bracht oud-Willem II'er Lars Hutten de stand bijna op 1-1: zijn vrije trap spatte snoeihard op de lat. Op slag van rust verdubbelden de Tricolores de voorsprong. Een afvallende bal kwam bij Niels van Berkel, die van buiten de 16 met een bekeken stift raak schoot: 0-2. Net voor het rustsignaal zorgde een fout achterin dat Lowie van Zundert oog in oog kwam met doelman Maarten Schut. De spits liet hem kansloos: 1-2.

Debuut Zico Soree

Na rust mocht onder andere Soree invallen, daarmee maakte hij zijn officieuze debuut. De negentienjarige aanvaller was direct gevaarlijk, maar stuitte met zijn eerste poging op de keeper. Na een klein uur spelen bracht Matoug hem met een mooie steekbal opnieuw in stelling. Door een prachtige sleepbeweging was de doelman gezien, waarna hij koeltjes in het open doel tikte: 1-3. Trainer Hadouir besloot flink wat wissels door te voeren. Na driekwart wedstrijd zag Razak zijn poging van afstand nét naast gaan. In de slotfase dacht Kozakken Boys te scoren, maar de poging belandde op de paal. Het hoogste jeugdelftal won met 1-3 en begint daarmee uitstekend aan het nieuwe jaar.

Willem II O21 speelt op zaterdag 14 januari de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie in Divisie 2. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op Sportpark Prinsenhoeve tegen Vitesse, de nummer 4 van vorig seizoen. De wedstrijd wordt gespeeld op het hoofdveld, toegang is gratis. Bekijk hier het volledige voorjaarscompetitieprogramma van Willem II O21 in Divisie 2.

Opstelling: Maarten Schut (60. Thomas Wijnia), Jelte Pal (60. Arya Gorshidian), Amine Lachkar (60. Sverre de Jong), Bas Pennock (45. Max Christoffel), Niels van Berkel (60. Mees Hoeben), Martijn van der Sande (45. Jayden Houtriet), Floris van Berkel (45. Rik van Weert), Khaled Razak (69. Per van Loon), Per van Loon (45. Mika de Jonge), Hafid Jahaoui (45. Zico Soree), Naïm Matoug (60. Sabri Azarkane)

Bericht delen