Koploper O18 verspeelt punten
Auteur
Jim ten Bokkel

Willem II O18 kende tegen N.E.C. O18 een prima start. De thuisploeg was scherper dan de bezoekers en creëerde meer gevaar. De eerste grote kans was voor Willem II’er Sabri Azarkane die de keeper passeerde maar een oplettende verdediger op de doellijn de bal zag tegenhouden. Willem II bleef druk zetten en kreeg vanuit de omschakeling de voorsprong in de schoot geworden. Een harde en lage voorzet van Pieter van Maarschalkerwaard werd door N.E.C.-verdediger Jillian Bernardina onhoudbaar in eigen doel gewerkt: 1-0. N.E.C. werd voor de rust nog gevaarlijk. Uit een corner werd op goal gekopt, maar keeper Kars de Leeuw redde.

N.E.C. kwam een stuk beter uit de kleedkamer dan Willem II. De Tricolores kregen het erg lastig en werden steeds meer naar achter gedreven. N.E.C.-spits Mohammed Sekou Toure werd met een hoge steekbal bediend en schoot binnen. De grensrechter gaf aan dat Toure buitenspel stond, maar de scheidsrechter nam iets anders waar: 1-1. Na de gelijkmaker probeerde Willem II weer door te drukken. Goed veldspel was er niet, inzet daarentegen wel. Via Van Maarschalkerwaard kwam Willem II toch weer op voorsprong. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij met zijn linkervoet in de verre bovenhoek raak: 2-1. 

Willem II kon in het restant van de wedstrijd geen stand houden. Het kopsterke N.E.C. kwam via een kopbal van de inlopende Jordy Voets op gelijke hoogte: 2-2. Koploper Willem II probeerde met slotoffensief tot de 3-2 te komen, maar kwamen in de eindfase van enkele aanvallen net te kort. De beste kans was voor rechtsback Collin Castenmiller, die vanuit een moeilijke hoek de paal raakte. De wedstrijd eindigde dus in 2-2. 

Bericht delen