Louis Coolen technisch adviseur Willem II Jeugdopleiding
Fotografie door
Toin Damen

Louis Coolen (71) zal het komende seizoen de Willem II Jeugdopleiding van technisch advies voorzien, waarbij hij zowel Arjan Swinkels als de trainers binnen de opleiding zal ondersteunen in hun ontwikkeling.

Coolen heeft in diverse rollen in het betaalde voetbal, zowel in Nederland als in het buitenland, ervaring opgedaan. Tussen 2009 en 2011 was de oud-voetballer actief in Rusland op verzoek van Guus Hiddink. In die periode leidde hij de voetbalacademie in Toljatti en vervulde hij de functie van Hoofd Jeugdopleiding bij Zenit-Sint-Petersburg tot 2016. Na zijn avontuur in Rusland keerde hij terug naar Nederland en werd hij adviseur bij Helmond Sport.

Afbeelding
Louis-2

Vanaf het komende seizoen zal Coolen zijn kennis en expertise delen met de Willem II Jeugdopleiding. Arjan Swinkels is enthousiast over de nieuwe technisch adviseur: ‘Louis is een vakman met veel ervaring waar de gehele jeugdopleiding van kan leren. Ik kijk ernaar uit om met Louis te overleggen over de ontwikkeling van jeugdspelers en zijn technische kennis in te zetten om de jeugdopleiding verder te ontwikkelen.’

Coolen kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij de jeugdopleiding van Willem II: 'In deze fase van mijn trainerscarriere vind ik het uitdagend om jonge trainers verder te helpen in hun ontwikkeling. Mijn contact met Teun Jacobs en wederzijdse waardering heeft er toe bijgedragen om dit project te gaan ondersteunen, ik kijk er naar uit.
 

Bericht delen