Nederlaag tiental Willem II O21
Auteur
Joris de Kinderen
Toin Damen & Roel van Gorp

Willem II O21 verloor zaterdagmiddag met 2-0 van de leeftijdsgenoten van Vitesse. Het vlaggenschip van de Tilburgse jeugdopleiding speelde het gros van de wedstrijd met een man minder na een rode kaart voor Amine Lachkar. Door het verlies wacht O21 inmiddels al vier wedstrijden op de volgende overwinning.

Afbeelding
Houtriet

Aan de aftrap verscheen een op papier sterke opstelling. Zo kon hoofdtrainer Kenny Verhoene ditmaal weer een beroep doen op onder andere Maarten Schut, Amine Lachkar, Khaled Razak en Jayden Houtriet. Voor laatstgenoemde betekende de wedstrijd een weerzien met de club waar hij de complete jeugdopleiding doorliep.

Vroege rode kaart
In de openingsfase mochten beide ploegen kansen noteren. Zo was Vitesse tweemaal dichtbij met een kopbal (naast) en schoot Per van Loon nipt naast. Halverwege de eerste helft profiteerde de thuisploeg van een afvallende bal na een corner: 1-0. Drie minuten later kwamen de Tricolores nog verder in de problemen. Middenvelder Lachkar kwam hard in met een hoog been en werd door scheidsrechter Andy Wolff bestraft met een rode kaart. Het lukte Vitesse vervolgens niet om de voorsprong nog voor rust de verdubbelen.

Opgeheven hoofd
In de tweede helft bood Willem II goed partij. Doelman Schut redde tot drie keer toe knap en hield de Tricolores in de race. Aanvaller Razak haalde van dertig meter uit, maar zag zijn poging over gaan. Na driekwart wedstrijd deelde Vitesse de genadeklap uit: 2-0. Willem II probeerde nog wat terug te doen via invallers Floris van Berkel (naast) en Zico Soree (geblokt), maar tot een doelpunt kwam het niet. Eindstand 2-0.

Op zaterdagmiddag 16 maart speelt Willem II O21 een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen O21. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op Nationaal Sportpark Prinsenhoeve, toegang is gratis. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.