O21 bekert verder na monsterzege
Toin Damen

Willem II O21 speelde zaterdagmiddag de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. Op Sportpark Prinsenhoeve was De Treffers O21 tegenstander in de eerste ronde van het bekertoernooi. Na negentig minuten stond een eindstand van liefst 10-0 op het scorebord, waardoor het hoogste jeugdelftal eenvoudig doorstoomt naar de volgende ronde.

Willem II viel aan, De Treffers probeerde waar mogelijk tegen te houden. In de eerste helft leidde dit tot drie doelpunten. In de tweede helft liet O21 zien klaar te zijn voor aankomend seizoen. Door de vele kansen had de eindstand zelfs nog vele malen hoger uit kunnen vallen.

Willem II domineert

Al vroeg in de eerste helft werd het krachtverschil tussen beide ploegen duidelijk. De formatie van Peter van den Berg creëerde kans op kans. Centrumspits Jelte Pal kreeg de grootste mogelijkheid van de openingsfase. Na twee eerdere kansen schoot hij na een steekbal van Khaled Razak voorlangs. Een minuut later passeerde Razak zijn tegenstander met een schijnbeweging, maar zijn poging werd in de korte hoek gekeerd door de keeper.

Halverwege de eerste helft brak Sam Tel de ban. Na een vroege voorzet van Floris van Berkel, kopte hij de bal tegen de touwen: 1-0.

Kort daarna mocht diezelfde aangever daar een tweede assist aan toevoegen: met een steekpass schakelde Van Berkel drie verdedigers uit, waarna Razak beheerst binnen kon schuiven. De laatste treffer van de eerste helft kwam op naam van Pal na een lage voorzet van Arya Gorshidian: 3-0.

Doelpuntenregen

Na de hervatting ging Willem II verder waar het gebleven was. De twee centrale verdedigers strooiden met mooie passes. De eerste treffer in de tweede helft viel na een uur. Razak maakte zijn tweede van de middag. Drie minuten later voltooide Razak zijn hattrick: 5-0. Na driekwart wedstrijd volgde een kopie van een doelpunt uit de eerste helft. Gorshidian gaf laag voor, Pal tikte binnen: 6-0.

Middenvelder Chip Engels zette zijn naam op het scorebord door een penalty te benutten en Razak maakte zijn vierde op aangeven van invaller Per van Loon: 8-0. Gedurende de tweede helft overklasten de Tilburgers de tegenstander volledig. Invaller Mika de Jonge probeerde het maar eens van afstand en trof doel met een schuiver: 9-0. In de absolute slotfase schoot spits Abdul Touré de bal bijna dóór het net en zette daarmee de dubbele cijfers op het scorebord: 10-0.

Mooie week Engels

Voor de van PEC Zwolle overgekomen Chip Engels kon het seizoen bij zijn nieuwe club bijna niet mooier beginnen: 'Op de dinsdagavond kreeg ik te horen dat ik woensdag mee mocht met het eerste naar Feyenoord. Dat was een mooie beloning voor mijn inzet bij O21’. De middenvelder die bij voorkeur op 10 speelt, maar ook op 8 uit de voeten kan vervolgt: ‘Vandaag was een goede wedstrijd tegen een wat minder sterke tegenstander. De score had eigenlijk nóg hoger kunnen uitvallen. We hebben een sterke selectie, ik ben benieuwd wat dit seizoen ons gaat brengen.'

Start competitie

Zaterdag 3 september wil Willem II O21 de goede vorm van deze wedstrijd doorzetten tijdens de eerste competitiewedstrijd in Divisie 1 tegen De Graafschap O21. Om 15.00 uur is de aftrap op het hoofdveld. De toegang is gratis. Bekijk hier het volledige competitieprogramma van Willem II O21.