O21 deelt punten met De Graafschap en promoveert
Anouk de Bresser
Ben Schut

Zaterdag wist Willem II O21 na twee mislukte pogingen, alsnog te promoveren naar Divisie 1. De 'thriller' in Doetinchem eindigde door twee doelpunten in blessuretijd in 1-1. Dat was voldoende voor de Tricolores.

Nu het erop of eronder was voor Willem II, was het van belang om de zenuwen in bedwang te houden. In de beginfase kreeg De Graafschap echter direct twee grote kansen. Een corner die maar net naast het doel werd gekopt en Maarten Schut die goed ingreep na een fout achterin, zorgden ervoor dat de Tricolores niet op een snelle achterstand kwamen.

Tegenhouden

De Superboeren bleven het overwicht houden. Voor de Tilburgers was het in de eerste helft dan ook voornamelijk tegenhouden. Tien minuten voor rust kreeg De Graafschap nog een enorme kans om de voorsprong te pakken, maar de scherpe voorzet vanaf rechts werd, net zoals in de beginfase, naast het doel van Schut gekopt.

Zuijderwijk

Ook na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Maar pas rond de 60e minuut leidde dit tot een kans voor De Graafschap. Een schot van ongeveer 35 meter werd gepakt door Schut, die een uitstekend seizoen keepte voor de Tricolores. Een kleine tien minuten later kreeg de ploeg uit Doetinchem wéér een enorme kans. Doelman Schut bleek een absolute sta-in-de-weg voor De Graafschap. Na een corner, kon De Graafschap vanaf een kleine vijf meter afwerken, maar de sluitpost pareerde deze inzet op sublieme wijze.

Venijn in de staart

Het venijn van de wedstrijd bleek in de staart te zitten. De eerste échte mogelijkheid van de Tricolores resulteerde direct in een doelpunt. Invaller Jelte Pal kwam vanaf de linkerflank naar binnen, maakte vervolgens een passeeractie en schoot de bal via de keeper in het doel: 0-1! Een enorme ontlading volgde, want De Graafschap moest er nu nog twee maken om te promoveren.

pal

Ontlading na de 0-1

Na 96 minuten kwam De Graafschap dan toch nog langszij, maar kort daarna floot de scheidsrechter voor het laatst.

Mannen, van harte met de promotie naar Divisie 1!

Opstelling: Schut, Schippers, Lachkar, Tel, Van Berkel, Zuijderwijk, Spijkers, Mathieu (65' Van der Sande), Venrooy (72' Pal), Regouin (86' Van der Poel), Matoug (86' Menelik)