O21 dendert door!
Joris de Kinderen
Toin Damen, Femke Kuijpers

Willem II O21 wist zaterdagmiddag ook de zevende wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Op bezoek bij Fortuna Sittard won de ploeg eenvoudig met 0-3 na onder andere een prachtige treffer van Khaled Razak. Met wederom een overwinning op zak staat het vlaggenschip van de Tilburgse jeugdopleiding inmiddels op eenzame hoogte in Divisie 3 met een doelsaldo van +16.

Naast Maarten Schut en Amine Lachkar sloot ook Niels van Berkel aan bij O21, waardoor hij met zijn broer Floris werd herenigd in de basis. De Tilburgers kwamen niet in de problemen, maar maakten het zichtzelf onnodig lastig door pas in de tweede helft tot scoren te komen.

Dominant Willem II
In de openingsfase nam Willem II O21 het initiatief. Vleugelspits Per van Loon had het op zijn heupen en probeerde het in korte tijd tweemaal, maar beide pogingen werden gered door de keeper. Hoofdtrainer Kenny Verhoene zag dat zijn elftal Fortuna Sittard terugdrong op eigen helft. Na een klein halfuur spelen resulteerde dat onder andere in een schot van Chip Engels: net naast. Op slag van rust mocht Fortuna een van de weinige kansen van de wedstrijd noteren. Een vrije trap werd eenvoudig gepakt door doelman Schut.

Zonder problemen
Meteen na rust beloonde Willem II het goede spel met een doelpunt. Na een fout van de Fortunese verdediging kwam de bal via Niels van Berkel voor de voeten van Razak, die rechtsonder raak schoot: 0-1. Een stortvloed aan kansen volgde. Achtereenvolgens trachtten Niels van Berkel (naast), Tijn van der Poel (kopbal naast) en Martijn van der Sande (redding) de doelman te verschalken. In de 77e minuut zette Razak vanaf rechts een actie in. Hij sneed naar binnen en poeierde van afstand snoeihard in de kruising: 0-2. In de slotfase kon invaller Elias Bardi een rebound eenvoudig binnentikken, waardoor de wedstrijd definitief werd beslist: 0-3.

Willem II O21 mag opnieuw drie punten bijschrijven. De ploeg van Kenny Verhoene heeft dit seizoen nog geen puntenverlies geleden en ligt op koers voor de titel. Zaterdag 14 oktober is Koninklijke HFC O21 de tegenstander op Sportpark Prinsenhoeve, de aftrap is om 15.00 uur. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.