O21 doet zichzelf met gelijkspel tekort
Joris de Kinderen
Toin Damen

Een dag eerder dan gepland speelde Willem II O21 uit tegen FC Emmen. Aanleiding voor het verzetten van de wedstrijd naar vrijdagmiddag was een wedstrijd van het eerste elftal van de Emmenaren een dag later. Na negentig minuten vol aanknopingspunten stapten de Tilburgers van het veld met het eerste punt van dit seizoen: 2-2.

Interim-trainers Anouar Hadouir en Arjan Swinkels moesten het deze wedstrijd wederom doen zonder captain Amine Lachkar en linksback Niels van Berkel. Zij sloten vrijdagavond aan bij de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport (5-1 winst). Willem II O21 was de bovenliggende partij, middenvelder Chip Engels en doelman Maarten Schut blonken uit.

Tik in openingsfase

De eerste minuten waren voor FC Emmen. Al na een klein kwartier resulteerde dit in de eerste treffer. Na een steekpass kon de spits van de Emmenaren eenvoudig binnenschieten: 1-0. Twee minuten later voorkwam Schut met een knappe redding een tweede treffer. Het antwoord van Willem II kwam na 18 minuten. Middenvelder Mika de Jonge zette aan waarna de bal bij Naïm Matoug kwam. De vleugelaanvaller kreeg de bal voor de voeten van Zico Soree die zijn derde van het seizoen maakte: 1-1. De kansen stapelden zich vervolgens op voor de O21. Achtereenvolgens probeerden Engels, Soree en Matoug het, maar een voorsprong bleef uit.

Strafschop Willem II

Kort na rust kreeg Willem II loon na werken. Na een goed opgezette aanval kwam de bal bij Bas Pennock, die vervolgens in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De penalty die volgde werd vakkundig binnengeschoten door Engels: 1-2.

engels

Chip Engels had het vrijdag op zijn heupen en speelde een sterke wedstrijd.

Lang konden de Tricolores niet genieten van de voorsprong. Na ruim een uur maakte FC Emmen geheel tegen het wedstrijdbeeld in de 2-2 na een dieptebal die achter de Tilburgse verdediging belandde.

Kansenregen

In het laatste halfuur regende het kansen voor Willem II. Centrumspits Soree had meerdere keren de voorsprong op zijn schoen, maar het lukte hem niet het doelnet te vinden. In de slotfase leek de bal er tot twee keer toe in te vliegen, maar tot een doelpunt kwam het niet. Kort voor het eindsignaal weerhield Schut met een fantastische redding Emmen van het scoren van de winnende.

Willem II O21 zal de volgende competitiewedstrijd vol vertrouwen tegemoetzien. Op zaterdag 11 februari wordt om 15.00 uur afgetrapt op Sportpark Skoatterwâld tegen SC Heerenveen O21. Bekijk hier het volledige competitieprogramma van Willem II O21.

Mees Hoeben vrijgesproken

De onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal heeft Willem II-speler Mees Hoeben naar aanleiding van zijn rode kaart tegen SC Cambuur O21 een week eerder vrijgesproken. Na het bestuderen van wedstrijdbeelden werd geconcludeerd dat de negentienjarige linksback geen slaande beweging heeft gemaakt. De schorsing van vier wedstrijden is per direct opgeheven.