O21 onderuit in inhaalwedstrijd
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 verloor donderdagmiddag in een inhaalwedstrijd met 3-2 van Roda JC O21. Op Sportpark Kaalheide waren doelpunten van Naïm Matoug en Chip Engels niet voldoende voor een overwinning op de medepromovendus.

Voor buitenspeler Naïm Matoug betekende de invalbeurt zijn rentree na vier maanden blessureleed. Daarnaast mochten Uriël van Aalst en Tristan Hesselberth, beide middenvelders van Willem II O18, hun officiële debuut maken onder hoofdtrainer Kenny Verhoene.

Verhoene
Trainer Kenny Verhoene

Snelle achterstand
In de tweede minuut leek Willem II O21 op voorsprong te komen na pogingen van aanvallers Emre Eksi en Elias Bardi. Slechts twee minuten later was het juist aan de andere kant raak na een ongelukkig eigen doelpunt van Jayden Houtriet: 1-0. Willem II probeerde wat terug te doen met een poging van afstand via Martijn van der Sande, maar de middenvelder zag zijn inzet net naast gaan. De Limburgers waren gretig en bouwden de voorsprong tien minuten voor rust verder uit met een schuiver langs doelman Karst de Leeuw: 2-0.

Nieuw elan
Kort na de hervatting leek Roda JC de genadeklap uit te delen door de 3-0 binnen te schieten. Willem II trok zich echter niks van de stand aan en rechtte de rug. Na een uur spelen gaf kersverse debutant Van Aalst één minuut na zijn invalbeurt een voorzet op Matoug, die zijn rentree bekroonde met een treffer: 3-1. In de slotfase kwam de bal via een voorzet van Pieter van Maarschalkerwaard voor de voeten van Engels, die niet aarzelde en snoeihard raakschoot: 3-2. Net voor het eindsignaal leek Matoug de gelijkmaker binnen te schieten, maar de Limburgse doelman redde knap. Eindstand 3-2.

Op zaterdagmiddag 24 februari speelt Willem II O21 de Brabantse Derby tegen NAC Breda O21. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op Sportpark Prinsenhoeve, toegang tot deze wedstrijd is gratis. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.