O21 onderuit tegen Feyenoord
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II nam het zaterdagmiddag in eigen huis op tegen de nummer 3 van Divisie 1: Feyenoord. Na een zwakke eerste helft kwamen de Tricolores sterk uit de kleedkamer. Het bleek niet voldoende, Feyenoord won de wedstrijd met 0-2. Willem II eindigde het duel met tien man na een opstootje in de 83e minuut.

Waar Willem II O21 in de heenwedstrijd nog met 6-0 verloor op Varkenoord, leek er dit keer wél kans op een goed resultaat. In de tweede helft lieten de Tilburgers goed spel zien tegen het ambitieuze Feyenoord O21. Willem II werd dit keer niet versterkt door Ringo Meerveld, Wesley Spieringhs, Connor van den Berg en Jelte Pal. Zij gaan maandag mee op trainingskamp met het eerste elftal.

Dominant Feyenoord

De Rotterdammers waren in de eerste helft heer en meester. Doelman Maarten Schut behoedde Willem II met een drietal reddingen voor een achterstand. In de 18e minuut greep linksback Niels van Berkel goed in en voorkwam zo een tegendoelpunt. Halverwege de eerste helft mocht Willem II de eerste kans noteren. Mika de Jonge gaf de bal aan Khaled Razak, die als centrumspits mocht beginnen. De zestienjarige probeerde het van afstand, maar trof doelman Jaimy Kroesen. Vier minuten later werd rechtsback Noéh de Bruijn onderuitgehaald in het zestienmetergebied: geen penalty.

Het balbezit was voor Feyenoord, dat veelvuldig gevaarlijk werd via de rechterflank. Jaden Slory stoomde op, trok naar binnen en gaf laag voor op Ilyas El Moussaoui die binnenliep: 0-1. Twee minuten later voorkwam Sam Tel met een sliding op de doellijn een verdubbeling van de achterstand. Op slag van rust was daar plots de tweede kans voor Willem II. Per van Loon schoot verrassend vanaf randje zestien: redding Kroesen.

Fris uit de kleedkamer

In de tweede helft schudden de Tilburgs de schroom van zich af. Kort na de hervatting probeerde De Bruijn het, zijn schot werd verwerkt tot corner. Een paar minuten later zette Naïm Matoug een solo in vanaf links, de poging die volgde ging nét naast. Na een klein uur kreeg Matoug opnieuw een grote mogelijkheid op 1-1: in de een-op-een redde de Feyenoord-goalie knap. Halverwege de tweede helft nam captain Amine Lachkar een afvallende bal op de slof en dwong zo de Feyenoord-doelman opnieuw tot een katachtige redding.

Rommelige slotfase

In de staart van de wedstrijd zette Feyenoord aan. Na een schot op doel (redding Schut) en een poging van dichtbij op de lat lag de wedstrijd een paar minuten stil door een opstootje. Arya Gorshidian kreeg rood, waardoor Willem II de wedstrijd met tien moest uitspelen. In de absolute slotfase was Willem II op zoek naar de gelijkmaker, maar na een onderbroken Rotterdamse counter wees de scheidsrechter naar de stip. De penalty werd benut door Shiloh ’t Zand. De wedstrijd eindigde daardoor in 0-2.

Zaterdagmiddag 3 december speelt Willem II O21 een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, de huidige koploper van de hoogste Nederlandse jeugdcompetitie. Dit is tevens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op het hoofdveld, toegang is gratis. Bekijk hier het volledige wedstrijdprogramma van Willem II O21.