O21 onderuit tegen najaarskampioen
Anouk de Bresser
Toin Damen

Willem II O21 leed zaterdagmiddag de eerste nederlaag in de voorjaarscompetitie. Almere City dat najaarskampioen werd in Divisie 1 was met 3-0 te sterk.

De ploeg uit Almere nam vanaf het begin direct het initiatief in de wedstrijd. Desondanks gaf Willem II weinig kansen weg. Pas na een kwartier spelen moest doelman Maarten Schut in actie komen. Een schot van ongeveer twintig meter werd over het Tilburgse doel getikt.

Geen geluk in de afronding

Daarna kwam de wedstrijd meer in balans, maar tot grote kansen leidde het voor beide ploegen niet. Met ruim een half uur op de klok kwam Almere op voorsprong. Vanuit een corner kopte Stije Resink raak: 1-0.

Vlak voor rust kreeg Willem II nog ene kans om met een gelijke stand de rust in te gaan, maar het schot van Naïm Matoug vloog over het doel.

Na rust kregen de Tricolores alsnog een kans om op gelijke hoogte te komen via Loran Venrooy. Zijn schot ging echter naast. Enkele minuten later viel de bal aan de andere kant wel in het doel. Layee Kromah kwam voor de man en schoot van dichtbij de 2-0 binnen.

Genadeklap

Waar een half uur voor tijd nog een schot van ruim twintig meter over het Tilburgse doel vloog, was het drie minuten later wel weer raak voor Almere City. Vanuit een vrije trap werd Guillermo Gauna rond het zestienmetergebied ingespeeld en de nummer 25 van Almere schoot vervolgens de 3-0 binnen.

Direct daarna werd Almere weer gevaarlijk door de bal rond het Tilburgse strafschopgebied te onderscheppen, maar sluitpost Schut was alert en wist een grotere uitslag te voorkomen.

Voetballend gaven de Tricolores weinig weg, maar met twee tegendoelpunten uit standaardsituaties is de score tegen de najaarskampioen opgelopen tot 3-0. Volgende week wacht op Sportpark Prinsenhoeve de thuiswedstrijd tegen NAC O21.

Schut, Schippers (84' van Leeuwen), Lewis, Tel, van Berkel, Lachkar (74' Menelik), Regouin (68' Bougafer), Van der Sande, Matoug, Zuijderwijk, Venrooy (84' Pal)