O21 pakt punt in Emmen
Toin Damen

Na de valse start tegen De Graafschap, kreeg Willem II O21 vandaag de kans op eerherstel in en tegen Emmen. De ploeg van Peter van den Berg ging met een 1-0 achterstand de kleedkamer in, maar wist uiteindelijk nog een punt uit het vuur te slepen. In De Oude Meerdijk werd het 2-2.

Vorig seizoen resulteerde het duel uit bij FC Emmen in een doelpuntenregen met een 3-5 eindstand op het scorebord. Aan de Tricolores de taak om ook vandaag de punten weer mee naar Tilburg te nemen.

Ongelukkig op achterstand

In de eerste helft golfde het spel op en neer. Beide ploegen gingen slordig met het balbezit om en kwamen niet tot kansen. Willem II leek met een gelijkspel de kleedkamer in te gaan, maar op slag van rust ging het mis. Een voorzet ging ongelukkig via Niels van Berkel in het eigen doel en bracht de Tricolores op achterstand.

Veerkrachtig Willem II

Willem II moest na de rust iets forceren om met resultaat terug naar Tilburg te gaan. Vanaf het begin van de tweede helft was Willem II de betere ploeg en hadden de Tricolores grip op het spel. Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft bracht Van den Berg met Khaled Razak en Abdul Touré twee verse krachten binnen de lijnen om iets te forceren. Kort na de doorgevoerde wissels legde Arya Gorshidian de bal goed terug op Chip Engels, maar tot een doelpunt leidde het niet.

Even later kreeg N. van Berkel de kans om zijn eigen doelpunt weg te poetsen. Vanaf rechts probeerde hij de Emmense doelman te verschalken, maar de sluitpost keerde de inzet. Kort daarna was het invaller Razak met de doelpoging, maar zijn schot ging net naast. De andere invaller, Touré, leidde na twintig minuten in de tweede helft de gelijkmaker in. Touré wist Engels in het zestienmetergebied te bedienen die op zijn beurt de gelijkmaker tegen de touwen schoot.

Lang kon Willem II niet van het doelpunt genieten. FC Emmen wist drie minuten later de leiding in de wedstrijd weer te nemen. Vanaf links kwam de bal voor het Tilbugse doel. Doelman Maarten Schut wist in eerste instantie nog te redden, maar de tweede poging was hem te machtig: 2-1.

Schut pakt heldenrol

De Tricolores moesten dus wederom op zoek naar de gelijkmaker. Ruim vijf minuten voor tijd was het wederom Engels die de ploeg van Van den Berg bij de hand nam. Vanuit een corner van Razak trof hij wederom het doel. Toch leek het in blessuretijd weer mis te gaan voor Willem II. Een handsbal van Floris van Berkel leverde Emmen in extremis de uitgelezen mogelijkheid op drie punten op, maar onder hoogspanning redde doelman Schut de penalty én een punt voor de Tricolores.

Opstelling: Schut, Gorshidian, Lachkar, Christoffel (83' Hoeben), N. van Berkel, De Jonge, Van der Sande (78' F. van Berkel), Engels, Van Loon (58' Razak), Jahaoui (58' Touré), Matoug