O21 speelt doelpuntloos gelijk
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 speelde zaterdagmiddag doelpuntloos gelijk in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag O21. Op Sportpark De Aftrap kwamen beide ploegen moeilijk tot grote kansen in een evenwichtige wedstrijd.

Voor de lastige uitwedstrijd tegen ADO kon hoofdtrainer Kenny Verhoene een beroep doen op selectiespeler Maarten Schut. Sterkhouders als Khaled Razak, Amine Lachkar en Jayden Houtriet sloten ditmaal niet aan.

ADO bovenliggend
De eerste helft was voor ADO. De thuisploeg leek in de tweede minuut te profiteren van een slippertje in de Tilburgse verdediging, maar doelman Schut greep alert in. Na een tweetal Haagse afstandsschoten (naast en over), noteerde Willem II haar enige kans van de eerste helft. Een uithaal van centrumspits Zico Soree werd nipt tot corner verwerkt.

Rollen omgedraaid
Tijdens de tweede helft tapte Willem II uit een ander vaatje. Na een klein uur spelen zag buitenspeler Per van Loon zijn vrije trap van 25 meter op de lat uiteenspatten. De Tricolores waren in de fase die volgde nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. Zo zag Soree zijn inzet na een 1-op-1 situatie uit de hoek getikt worden en zeilde een schot van Van Loon over het doel van de Haagse goalie. De behendige buitenspeler leek in de slotfase alsnog van grote afstand raak te schieten, maar opnieuw werd er knap ingegrepen door de doelman. In blessuretijd werd een grote kans voor ADO voorkomen door goed verdedigend werk van centrumverdediger Tijn van der Poel. Eindstand 0-0.

Op zaterdagmiddag 9 maart speelt Willem II O21 een uitwedstrijd tegen Vitesse O21. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op Nationaal Sportcentrum Papendal. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.