O21 speelt gelijk in eerste competitiewedstrijd
Auteur
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 speelde zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Divisie 2 tegen Vitesse O21. Op het eigen Sportpark Prinsenhoeve stond na 90 minuten een 2-2 eindstand op het scorebord.

Ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels (1-6 overwinning) een week eerder, wijzigde oefenmeester Kenny Verhoene zijn basiselftal op een viertal posities. De pas net achttienjarige aanvallend ingestelde middenvelder Uriël van Aalst, die een week eerder trefzeker was, begon in de punt van de aanval. De aanvoerdersband werd gedragen door Emre Eksi, die op de 8-positie startte.

Flitsend uit de startblokken
In de openingsfase lieten beide ploegen zich direct zien. Na zes minuten werd goed druk zetten van Pieter van Maarschalkerwaard beloond. De bal belandde vervolgens via Mishawn Molina bij Uriël van Aalst, die binnenschoot: 1-0. Zes minuten later stond het alweer gelijk. Er werd uitgehaald van net buiten de zestien, waarna de bal via een Tilburgs been binnenviel: 1-1. Doelman Karst de Leeuw moest vervolgens meermaals in actie komen om een achterstand te voorkomen. Kort na de ingelaste drinkpauze moest hij alsnog vissen. Een lage voorzet werd binnengelopen door Nino Zonneveld: 1-2.

Evenwicht
Na rust kwam het spelbeeld meer in evenwicht. Kansen van Vitesse vlogen naast óf werden gepakt door De Leeuw, die een prima wedstrijd keepte. Halverwege de tweede helft kwamen de Tricolores op gelijke hoogte. Buitenspeler Molina, die deze zomer overkwam van Excelsior O21, gaf vanaf rechts laag voor. Gelegenheidsspits Van Aalst aarzelde geen moment en roste zijn tweede van de middag tegen de touwen: 2-2. Drie minuten later leek hij op een identieke wijze zijn hattrick te kunnen maken, maar een alerte Vitesse-defensie werkte op tijd weg. In de slotfase leken de Arnhemmers er alsnog met de winst van door te gaan, maar een atletische ingreep van Tristan Hesselberth voorkwam een deceptie.

Willem II O21 speelt op zaterdag 7 september de tweede competitiewedstrijd van het seizoen in Divisie 2. Op Sportpark Prinsenhoeve is FC Volendam O21 te gast. De wedstrijd begint om 15.00 uur, toegang is gratis. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.