O21 speelt gelijk tegen FC Emmen
Joris de Kinderen
Toin Damen, Ben Schut

Willem II O21 kwam zaterdagmiddag niet verder dan een gelijkspel tegen FC Emmen. Op Sportpark Prinsenhoeve werd een stortvloed aan kansen niet omgezet in doelpunten, eindstand 0-0. De Tilburgse beloftenploeg blijft daardoor in de degradatiezone.

Hoofdtrainer Jurgen de Haan kon wederom beschikken over spelers die een dag eerder vanaf de bank het eerste elftal zagen winnen tegen ADO Den Haag (1-3 overwinning). De Tilburgse formatie stapelde kans op kans, maar kreeg de bal lastig op doel. Een sterke achterhoede, onder leiding van aanvoerder Amine Lachkar, kwam nauwelijks in de problemen.

Fel begin

In de openingsfase werd de toon voor de wedstrijd gezet. De spits van FC Emmen ging hard door op Maarten Schut, die na een korte behandeling de wedstrijd kon hervatten. Vier minuten later zette Max Christoffel via rechtsback Jelte Pal een prachtige aanval op. Een crosspass belandde bij Naïm Matoug, wiens voorzet door Per van Loon nét niet raak werd gekopt (redding doelman). Op een enkele kans van FC Emmen na had Willem II de wedstrijd onder controle.

Jurgen de Haan

Op zoek naar een doelpunt

De Tilburgers probeerden het via Wesley Spieringhs (paal), Jayden Houtriet (net naast) en Chip Engels (wederom paal) na telkens goed voorbereidend werk van linksback Niels van Berkel. Na 36 minuten stuurde Zico Soree aanvaller Van Loon de diepte in. De 18-jarige buitenspeler werd hard in zijn rug gelopen, waarna Engels zijn vrije trap via de keeper over zag gaan. Uit de corner die volgde werden schoten van Christoffel en Soree achtereenvolgens geblokt. Op slag van rust ging Soree naar de grond in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter vond het te weinig voor een penalty.

Na de thee

Twee minuten na rust dook Soree wederom op voor de goal na een uitstekende voorzet van Matoug, maar zijn kopbal vloog naast. Doelman Schut kon daarna twee keer simpel redding brengen alvorens de Tricolores wederom het offensief inzetten. Na driekwart wedstrijd mocht Van Loon aanleggen voor een zelf verdiende vrije trap, zijn inzet zeilde over de kruising. Drie minuten later probeerde hij het nogmaals van afstand, maar doelman Max Wolfs bleek niet te passeren. In de slotfase leek het nog spannend te worden. Een bal belandde uit de kluts achter Schut, maar Pal stond goed op te letten en werkte op tijd weg.

Willem II O21 schiet weinig op met het gelijkspel en zal hopen op resultaat tegen koploper SC Cambuur O21. Op vrijdag 31 maart wordt om 17.00 uur afgetrapt op Opleidingscentrum de Hertgang. Bekijk hier het volledige wedstrijdschema van Willem II O21. Benieuwd naar de andere uitslagen van de Willem II Jeugdopleiding? Klik hier