O21 speelt gelijk tegen Go Ahead Eagles
Auteur
Joris de Kinderen
Toin Damen

Op Sportpark Prinsenhoeve werd zaterdagmiddag om 15.00 uur door Willem II O21 afgetrapt tegen Go Ahead Eagles. De Deventenaren bekleedden voorafgaand aan de wedstrijd de tweede plaats in de voorjaarscompetitie. Na negentig minuten stond het 1–1. Thijs Oosting maakte wederom minuten bij de beloftenploeg.

Net als een week eerder (1-3 winst, red.) kon hoofdtrainer Jurgen de Haan beschikken over een sterke selectie. Naast Oosting startten ook Valentino Vermeulen, Dani Mathieu en Wesley Spieringhs in de basis. Het spelbeeld was wisselvallig. Beide ploegen creëerden grote kansen maar kwamen allebei slechts één keer tot scoren: de slechte staat van het veld kwam het spel niet ten goede.

Corner na corner

In de openingsfase werden beide teams meerdere keren gevaarlijk uit een hoekschop. Na 5 minuten mocht Willem II tot vijf keer toe aanleggen vanuit de hoekvlag, maar telkens werd er uitverdedigd. Uit de counter die volgde leek Go Ahead speler Gijs Steinfelder vrij binnen te kunnen schieten, maar Connor van den Berg bracht knap redding. In de fase die volgde zette de Eagles aan zonder tot grote kansen te komen.

Halverwege de eerste helft probeerde Oosting het van 25 meter. De middenvelder haalde snoeihard uit richting de linkerhoek, waardoor doelman Nando Verdoni zich moest strekken om een doelpunt te voorkomen. Uit de corner die volgde leek Spieringhs binnen te koppen, maar Verdoni redde opnieuw knap. Aan de andere kant had Van den Berg goed antwoord op een tweetal kansen. Een minuut later ketste de bal via binnenkant paal uit het Tilburgse doel. Het afstandsschot van Juruël Bernadina vloog vervolgens wél binnen: 0-1.

Afbeelding
Oosting
Afbeelding
Oosting

Een kleine honderd toeschouwers zagen Spieringhs nog in de eerste helft langs drie spelers slalommen. De middenvelder werd onderuitgehaald en de vrije trap die volgde werd door Oosting overgeschoten. Op slag van rust hing de gelijkmaker in de lucht. Een voorzet van Vermeulen behoefde enkel een tikje, maar ging aan iedereen voorbij. Topscorer Zico Soree punterde vervolgens op de keeper.

Sterke tweede helft

De O21 schoten na de thee uit de startblokken. Naïm Matoug was na goed combinatiespel en dribbelwerk tot twee keer toe dicht bij een doelpunt. Na een klein uur spelen schakelde Mathieu met een steekbal op Oosting de complete verdediging van Go Ahead uit. De daaropvolgende inzet van de middenvelder werd gekeerd door de keeper. Vier minuten later was het Spieringhs die bijna raak schoot, maar Verdoni bracht redding. Halverwege de tweede helft werd een uitstekende voorzet van Vermeulen door Soree snoeihard op de paal geschoten. In de 88e minuut volgde eindelijk de verdiende gelijkmaker. Een hoekschop van invaller Chip Engels werd binnengekopt door Per van Loon, die daarmee de eindstand op het scorebord zette: 1-1.

Willem II O21 speelt zaterdagmiddag 11 maart de volgende competitiewedstrijd tegen Roda JC O21. Om 15.00 uur wordt afgetrapt bij de Roda JC Voetbalacademie. Bekijk hier het volledige competitieprogramma van Willem II O21.

Opstelling

Connor van den Berg, Valentino Vermeulen, Amine Lachkar, Max Christoffel, Mees Hoeben (65. Arya Gorshidian), Wesley Spieringhs, Dani Mathieu (59. Jayden Houtriet), Thijs Oosting (59. Chip Engels), Jelte Pal (65. Per van Loon), Zico Soree, Naïm Matoug (86. Hafid Jahaoui)

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="nl" dir="ltr">⚖️ Een gelijkspel op Sportpark Prinsenhoeve<a href="https://twitter.com/hashtag/TilburgsTrots?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#TilburgsTrots</a></p>&mdash; Willem II (@WillemII) <a href="https://twitter.com/WillemII/status/1627015826544132096?ref_src=twsrc%5Etfw">February 18, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>