O21 strandt in bekertoernooi tegen PEC Zwolle
Auteur
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 ligt uit het bekertoernooi. Na een 10-0 monsterzege op De Treffers O21 eerder dit seizoen, kwam het vlaggenschip van de Tilburgse Jeugdopleiding dit keer niet verder dan 1-0 op bezoek bij de PEC Zwolle Voetbalacademie.

Sterkhouders Chip Engels en Zico Soree startten in de basis tegen hun oude club, nadat ze eerder deze week minuten mochten maken tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Sparta (2-0 winst, red.). Daarnaast kon hoofdtrainer Jurgen de Haan beschikken over Amine Lachkar en Jelte Pal, zij sloten aan vanuit het eerste elftal. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de Zwollenaren uit een divisie hoger trokken aan het langste eind.

Eerste helft

De openingsfase was voor de thuisploeg. Het doel van Maarten Schut werd meermaals onder vuur genomen, maar alle pogingen vlogen naast. Halverwege de eerste helft zorgde Khaled Razak voor het eerste Tilburgse wapenfeit na goed druk zetten van Pal. De zeventienjarige buitenspeler schoot net naast. Tien minuten later werd Soree vrijgespeeld door Per van Loon, maar ook de topscorer kreeg de bal niet tussen de palen. Aan de andere kant was het vervolgens wél raak: een eerste inzet werd gekeerd door Schut, waarna de rebound werd binnengeschoten door Denzel Kuijpers: 1-0.

Afbeelding
Matoug

Op zoek naar gelijkmaker

Na rust gingen de Tricolores nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Engels belandde in de handen van de keeper. Enkele minuten later moest Schut tot twee keer toe in actie komen om een verdere achterstand te voorkomen. Halverwege de tweede helft waagden Razak (over) en Naïm Matoug (redding doelman) het erop van afstand. Niet veel later kwam de bal via Matoug bij Soree, zijn inzet werd geblokt. De Indonesisch jeugdinternational schoot vervolgens nog nipt naast. In de absolute slotfase zette Matoug aan. De winger kreeg de bal over de keeper, maar een doelpunt werd door de Zwolse defensie ter nauwer nood voorkomen.

Willem II O21 speelt zaterdagmiddag 11 maart de volgende competitiewedstrijd tegen Roda JC O21. Om 15.00 uur wordt afgetrapt bij de Roda JC Voetbalacademie. Bekijk hier het volledige competitieprogramma van Willem II O21.