O21 verliest Brabantse Derby
Auteur
Joris de Kinderen
Fotografie door
Roel van Gorp

Willem II O21 is er zateragmiddag niet in geslaagd te winnen van NAC Breda O21. In een slordige wedstrijd dacht de beloftenploeg van de Tricolores gelijk te spelen, totdat NAC in blessuretijd de winnende binnenschoot.

Een paar honderd Tilburgse toeschouwers zagen dat hoofdtrainer Kenny Verhoene kon beschikken over een viertal selectiespelers. Zo startten Maarten Schut, Jayden Houtriet, Amine Lachkar én Khaled Razak in de basis.

Over en weer
De eerste helft bracht weinig spektakel. Doelman Schut kwam een aantal keer alert uit zijn goal en voorkwam daarmee dat NAC gevaarlijk werd. Aan Tilburgse zijde zorgde Razak voor opwinding door na 6 minuten een dribbel in te zetten vanuit het middenveld: zijn poging was een makkelijke prooi voor de Bredase goalie. Halverwege de eerste helft mocht Willem II de grootste kans noteren. Vanaf de rechterflank gaf Pieter van Maarschalkerwaard laag voor op spits Mika de Jonge, die zijn inzet van dichtbij in de handen van de doelman zag verdwijnen. In het restant van de eerste helft was NAC dicht bij de openingstreffer met pogingen naast, over én op buitenkant paal.

Venijn in de staart
Na de hervatting was het wederom NAC dat het meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Na ruim een uur spelen leidde dat tot de openingstreffer. Hoofdtrainer Verhoene liet er geen gras over groeien en greep in met een vierdubbele wissel. De invallers zorgden direct voor meer pit, tot irritatie van de Bredase ploeg. In de slotfase werd Naïm Matoug na een dribbel onderuitgehaald in de 16, waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Selectiespeler Razak stiftte vervolgens gedurfd raak: 1-1. In extra tijd zette NAC echter een laatste keer aan, met de 1-2 tot gevolg. Een afstandsschot van Razak in de laatste seconden mocht niet meer baten, eindstand 1-2.

Op zaterdagmiddag 2 maart speelt Willem II O21 een uitwedstrijd tegen de koploper van Divisie 2: ADO Den Haag O21. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op Sportpark De Aftrap. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.

Opstelling
Maarten Schut, Anis Bouchrafat (69. Ky-Mani van Gönter), Tijn van der Poel, Jayden Houtriet, Max Christoffel (78. Bas Pennock), Amine Lachkar, Floris van Berkel (69. Martijn van der Sande), Pieter van Maarschalkerwaard (69. Naïm Matoug), Khaled Razak, Mika de Jonge, Chip Engels (69. Per van Loon)

Bericht delen