O21 verliest eerste competitiewedstrijd

Voor Willem II O21 betekende de thuiswedstrijd tegen Vitesse O21, de nummer 4 van afgelopen seizoen, zaterdagmiddag de start van de voorjaarscompetitie in Divisie 2. Op een regenachtig Sportpark Prinsenhoeve ging de ploeg met 2-3 onderuit.

Wegens de overgang van hoofdtrainer Peter van den Berg naar het eerste elftal als assistent nam Hoofd Jeugopleiding Arjan Swinkels de honneurs waar. Hij kon niet beschikken over sterkhouders Niels van Berkel, Amine Lachkar en Jelte Pal: zij sluiten zondag aan bij het eerste elftal. Daartegenover stond dat de van PEC Zwolle overgekomen jeugdinternational Zico Soree meteen in de basis begon. Ook middenvelder Chip Engels startte, hersteld van een blessure, vanaf de aftrap. De achttienjarige verdediger Bas Pennock maakte zijn officiële basisdebuut voor O21.

Openingsfase voor Willem II

Kort na de aftrap liet Soree van zich zien. De nieuwe spits van O21 ontving de bal van Khaled Razak en haalde hard diagonaal uit: redding doelman. Het duurde twintig minuten voordat er een tweede kans genoteerd kon worden. Razak slalomde zich langs een drietal verdedigers, maar ook zijn inzet werd gekeerd. Na een halfuur kreeg Vitesse een aantal mogelijkheden, maar tot een 100% kans leidde het niet. Na 39 minuten was het wél raak. Nouri El Harmazi haalde van buiten de 16 uit en liet doelman Maarten Schut kansloos: 0-1.

Engels

De eerste wedstrijd in Divisie 2 was voor Chip Engels zijn eerste officiële wedstrijd na zijn blessure.

Rode kaart Vitesse

Kort na de rust mocht Vitesse-speler Bruno van Egdom zijn biezen pakken na een snoeiharde overtreding op Mika de Jonge. De middenvelder bleef aangeslagen liggen, maar kon uiteindelijk verder. Het duurde niet lang voordat Willem II profiteerde van de man-meersituatie. Engels gaf de bal aan Razak, die in het strafschopgebied naar binnen kapte en scoorde: 1-1.

Na driekwart wedstrijd kwam Vitesse uit het niets weer op voorsprong nadat uit een corner de afvallende bal werd ingeschoten: 1-2. Drie minuten later maakten de Tilburgers alweer gelijk. Verdediger Max Christoffel stuurde Soree diep, die zich vervolgens tussen twee man knap vrijspeelde en snoeihard binnenschoot: 2-2. In de slotfase verspeelde Willem II de wedstrijd. Door een aantal persoonlijke fouten maakte Vitesse de 2-3. Het lukte de O21 daarna niet meer om grote kansen te creëren, waardoor de wedstrijd eindigde in een onnodige nederlaag.

Willem II O21 speelt op zaterdag 21 januari de eerste uitwedstrijd van de voorjaarscompetitie. Op Sportcomplex De Eendracht wordt om 15.00 uur afgetrapt tegen het N.E.C. Nijmegen dat vorig seizoen nipt naast promotie greep.