O21 verliest in Kerkrade
Toin Damen

Willem II O21 heeft zaterdag in Kerkrade een nederlaag moeten slikken. Roda JC nam bij de rust de leiding (1-0) en breidde die in het tweede bedrijf verder uit: 4-1. O21 staat na daardoor na zeven wedstrijden met vijf punten onderaan in Divisie 2.

Roda JC was in de beginfase de sterkere van de twee ploegen, maar Willem II herstelde zich en trok het spel vervolgens meer naar zich toe. In die beginfase had de thuisploeg al vroeg op voorsprong kunnen komen, maar na een carambole in de doelmond van Maarten Schut werkten zijn teamgenoten Jayden Houtriet en Naïm Matoug tot tweemaal toe de bal ternauwernood voor de doellijn weg.

Kleine achterstand bij rust

Via pogingen van onder andere Matoug, Per van Loon, Niels van Berkel en Zico Soree kon Willem II op voorsprong komen, maar het was de thuisploeg die na ruim een halfuur de score opende. Nadat een diepe pass die achter de Willem II-defensie viel, pikte een alerte Roda JC’er op rand van buitenspel de bal op. Schut bracht in eerste instantie knap redding, maar in tweede instantie prikt de Roda JC-speler alsnog raak: 1-0. Op slag van de rust kregen beide teams nog kansen om te scoren. Na een vrije trap van Van Loon werd de bal voor de doellijn weggewerkt en aan de andere kant van het veld belandde de bal na een corner bovenop de lat.

Genoeg kansen, geen goal

Tien minuten na het begin van de tweede helft verdubbelden de Limburgers de score. Na wederom een een-op-een-situatie werd doelman Schut door Saydou Bangura gepasseerd: 2-0. Eén minuut later kwam Willem II vanaf de stip weer op één doelpunt marge: nadat Van Loon werd neergehaald benutte Soree de strafschop: 2-1.

Zico Soree
Zico Soree

Halverwege de tweede helft kreeg de ploeg van Jurgen de Haan kansen op de gelijkmaker. Amine Lachkar knikte na een vrije trap van Khaled Razak tegen de keeper, Jelte Pal zag zijn inzet gekeerd worden en ook Razak vond de Roda JC-doelman een klein kwartier voor tijd op zijn pad.

Geflatteerde nederlaag

Doordat de gelijkmaker uitbleef en Roda JC in de slotfase van de wedstrijd de kansen wel benutte, kreeg Willem II een late en ietwat geflatteerde nederlaag te verwerken. Leroy Been en wederom Bangura zorgden voor de 4-1 zege voor Roda JC.

Willem II O21 speelt zaterdag 18 maart de thuiswedstrijd tegen FC Emmen O21, dat één punt meer heeft. In Drenthe werd het begin februari 2-2. Het volledige wedstrijdschema van Willem II O21 bekijk je hier