O21 verliest, maar houdt zicht op promotie
Toin Damen

Om half drie trapten de Tricolores op Sportpark Prinsenhoeve af tegen Excelsior O21. Bij een overwinning op de Rotterdammers én puntverlies van De Graafschap tegen PEC Zwolle, was promotie een feit. Ondanks het dominante spel van Willem II nam Excelsior de volle buit mee naar Rotterdam. De ploeg uit Kralingen won met 1-2.

Doelman Maarten Schut ontbrak vanmiddag in de wedstrijdselectie. Nick Frits nam de honneurs onder de lat waar. Rick Zuijderwijk en Vincent Schippers verschenen ook aan de aftrap.

Sterk begin

Willem II begon agressief aan de wedstrijd en probeerde Excelsior direct onder druk te zetten. In de derde minuut resulteerde dit in een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Timo Regouin stond achter de bal en krulde de bal laag om de muur heen, maar trof helaas de buitenkant van de paal. Even later werden de Tilburgers weer gevaarlijk. Noah Lewis wist Regouin weg te sturen. Zijn voorzet werd gekraakt, waardoor Aaron Menelik aan mocht leggen voor een corner. Deze belandde bij Jelte Pal die hem bijna achter het standbeen in de korte hoek wist te werken.

Na een kwartier trof Willem II wederom de paal. Een lange bal van Schippers, bereikte Naïm Matoug die alleen op het doel afstormde. Zijn inzet belandde helaas op het aluminium. Excelsior nam langzamerhand het initiatief over en door slordigheden van de Tricolores, moesten Tel, Lewis en Frits flink aan de bak om het doel schoon te houden, maar dat deden zij voortreffelijk.

Vreugde van korte duur

Na een half uur werden de Tricolores weer sterker. Zuijderwijk stak Regouin weg. De vleugelaanvaller wist op de rand van het zestienmetergebied Menelik te bereiken die vervolgens zijn schot in de verre hoek gekeerd zag worden. Vanuit de corner die daarop volgde, belandde de bal wederom bij Menelik. Die bracht de bal opnieuw in de zestien en vond Tel die de 1-0 binnenknikte.

De vreugde was van korte duur, want even later was het Brent Vugts die werd weggestoken en in de korte hoek de 1-1 binnen knalde. Hij zette daarmee de ruststand op het scorebord, al had diezelfde Vugts de Kralingers voor rust ook nog op voorsprong kunnen schieten.

Coeckelbergs

Louis Coeckelbergs is er met de bal vandoor

Valse start

Excelsior kwam sterk uit de kleedkamer. Slechts drie minuten had de ploeg nodig om, weliswaar via de rebound na een redding van Frits, de 1-2 binnen te schieten. Willem II nam direct het initiatief weer over en dit leidde tot enkele grote kansen. Verdedigers Schippers en Lewis kregen vlak na elkaar een gelegenheid om de 2-2 binnen te koppen, maar deze pogingen gingen over en naast.

Hoewel Willem II dominant was, kreeg de ploeg uit Rotterdam toch mogelijkheden om de score uit te breiden. Met nog ruim twintig minuten op de klok zag Frits een schot maar net voorlangs gaan. Direct daarna antwoorde Willem II weer met een mooie aanval. Louis Coeckelbergs legde de bal mooi over de linksback van Excelsior heen, waardoor Regouin met een volley uit kon halen. De doelman bracht echter knap redding op deze inzet. De corner die daarop volgde werd naast gekopt door Pal.

Slotoffensief

De dreiging van Willem II bleef aanhouden, maar tot écht grote kansen leidde het niet. Invaller Loran Venrooy was een kwartier voor tijd nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar ook hij trof de paal. Keeper Frits hield de Tricolores tien minuten voor tijd in de wedstrijd door een op een met de aanvaller van Excelsior als winnaar uit de strijd te komen.

Om nog mogelijkheden te forceren werd Lewis als stormram mee naar voren gestuurd, maar het doel werd niet meer gevonden.

Door de overwinning van PEC Zwolle op De Graafschap (0-1) ligt Willem II nog steeds op koers voor promotie naar Divisie 1. Volgende week moeten de Tricolores dan wel op eigen veld afrekenen met FC Emmen.

Opstelling: Frits, Schippers, Lewis, Tel, Van Berkel, Coeckelbergs, Regouin, Zuijderwijk (63’ Lachkar), Pal (76’ Bougafer), Menelik (68’ Venrooy), Matoug

Meer over O21? Lees hier de maandupdate met Bruno Andrade.