O21 verliest nipt van koploper
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 speelde zaterdagmiddag de competitiewedstrijd tegen de koploper van Divisie 1: PEC Zwolle O21. Na een ijzersterke openingsfase verspeelden de Tilburgers een 0-1 voorsprong, PEC boog de achterstand om: 2-1.

Wegens een blessure moest middenvelder Chip Engels het weerzien met zijn oude club aan zich voorbij laten gaan. Coach Peter van den Berg zag centrumspits Jelte Pal halverwege de eerste helft uitvallen. Ringo Meerveld speelde een uitstekende wedstrijd. De Bosschenaar maakte het de verdediging van Zwolle knap lastig met enkele fantastische dribbels en acties. Ook middenvelder Mika de Jonge liet de bal gemakkelijk rondgaan. In een tijdsbestek van twaalf minuten scoorde PEC twee keer, waardoor ‘De O21’ zonder punten huiswaarts keerden.

IJzersterke eerste helft

In de openingsfase pakte het elftal van Peter van den Berg de tegenstander bij de strot. Door de hoge druk kwam Zwolle er amper aan te pas. Toch duurde het zeventien minuten tot de eerste serieuze kans. Meerveld legde aan van twintig meter, maar Zwolle-doelman Duke Verduin kon redding brengen. Na een klein halfuur werd het goede spel van de Tricolores beloond. Door goed voorwerk van Meerveld en Naïm Matoug kreeg Niels van Berkel de bal voor zijn voeten. De linksback schoot knap binnen: 0-1.

Op slag van rust kon PEC Zwolle twee kansen noteren. Doelman Maarten Schut had op beide doelpogingen een antwoord. Net voor het rustsignaal mocht Willem II aanleggen voor een vrije trap. Matoug slingerde de bal het strafschopgebied in. Rechtsbuiten Per van Loon (terug na blessureleed) kopte richting de korte hoek. Een goede redding van de Zwolle-doelman voorkwam een verdubbeling van de voorsprong.

Slordige tweede helft

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft. Veel duels gingen verloren en Willem II oogde minder scherp. Kort na de hervatting voorkwam verdediger Max Christoffel de gelijkmaker van PEC. De Zwolse formatie probeerde het veelvuldig over de rechterflank, wat uiteindelijk resulteerde in de 1-1: na een handsbal kon een voorzet worden binnengeschoten. Niet veel later wees de scheidsrechter naar de stip na een vermeende overtreding van captain Amine Lachkar. Goalie Schut zat in de goede hoek, maar kon een voorsprong voor de thuisploeg niet voorkomen: 2-1.

Willem II O21 zette nog aan voor een slotoffensief. Invaller Khaled Razak probeerde het, maar vond met zijn schot de keeper. In de absolute slotfase had Meerveld de 2-2 op zijn schoen. Uit een vrije trap vanaf links probeerde hij het rechtstreeks. Opnieuw bracht de Zwolle-keeper redding waardoor de thuisploeg er met de drie punten vandoor ging.

Zaterdagmiddag 29 oktober speelt Willem II O21 thuis tegen FC Emmen O21, dat laatste staat in Divisie 1 voor Onder-21 teams. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op het hoofdveld van Sportpark Prinsenhoeve, toegang is gratis. Het complete wedstrijdprogramma van Willem II O21 vind je hier.