O21 verliest op bezoek bij koploper
Auteur
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 speelde zaterdagmiddag de derde competitiewedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij koploper PEC Zwolle O21 werd met 3-1 verloren. De enige Tilburgse treffer kwam op naam van Pieter van Maarschalkerwaard. Daarmee wacht het vlaggenschip van de jeugdopleiding nog altijd op de eerste driepunter dit seizoen.

Hoofdtrainer Kenny Verhoene stuurde ten opzichte van een week eerder liefst vier andere namen de wei in. Zo verschenen keeper Karst de Leeuw, verdediger Sem Morales en middenvelder Lucas Diniz Lima aan de aftrap. Ook speelde selectiespeler Khaled Razak de volle 90 minuten.

Vroege treffer
In de openingsfase had PEC Zwolle het overwicht. Tweemaal werd naast het doel van De Leeuw geschoten. Uit een uittrap die volgde counterde Willem II vervolgens knap naar de openingstreffer. Na goed voorwerk van Mishawn Molina op rechts schoot Van Maarschalkerwaard in twee instanties raak: 0-1. Tien minuten later ging een inzet van de bedrijvige Razak van grote afstand net over. Op slag van rust nam PEC het initiatief terug. Door goed verdedigend ingrijpen van Remi Akanni en Morales leken de Tricolores met een voorsprong de rust in te gaan, maar een benutte strafschop gooide roet in het eten: 1-1.

Tegendoelpunten
Na rust had Willem II, met Razak in de hoofdrol, het beste van de kansen. De achttienjarige buitenspeler trof meermaals de Zwolse doelman. Na een klein uur spelen was het echter PEC Zwolle dat de voorsprong pakte. Een afvallende bal werd van buiten het zestienmetergebied snoeihard achter De Leeuw geschoten: 2-1. Na 78 minuten dacht Razak zijn doelpunt gevonden te hebben. De behendige aanvaller dribbelde naar binnen, haalde uit van afstand, maar zag zijn pegel op de lat uiteenspatten. In de slotfase was Willem II nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, waardoor PEC via een uitgecounterde corner de genadeklap kon uitdelen, eindstand 3-1.

Willem II O21 speelt op zaterdag 21 september de vierde competitiewedstrijd van het seizoen in Divisie 2. In Rotterdam is Excelsior O21 om 14.00 uur de tegensander. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.