O21 verliest van volwassen Katwijk
Toin Damen

Willem II O21 speelde zaterdagochtend een oefenwedstrijd tegen tweede divisionist VV Katwijk. De kampioen van de Jack’s League van vorig seizoen bleek een maatje te groot voor het jonge elftal van Peter van den Berg. Het werd uiteindelijk 6-0 voor de thuisploeg.

Bij het hoogste jeugdteam van Willem II ontbraken een aantal sterkhouders wegens verplichtingen bij het eerste elftal. Van den Berg had zijn ploeg daarom aangevuld met spelers van Willem II O18. Het ervaren Katwijk domineerde gedurende de wedstrijd. Pas in de laatste dertig minuten lukte het de Tilburgers om wat meer grip te krijgen.

Sterk VV Katwijk

Al vroeg in de wedstrijd werden de intenties van Katwijk duidelijk. Na veel balbezit en wat kleine kansen was het dan ook de thuisploeg die de 1-0 maakte. Halverwege de eerste helft wist Willem II doelman Maarten Schut knap redding te brengen op een drietal kansen. Op een zonovergoten Sportpark De Krom kon Ahmed El Azzouti na 35 minuten spelen de 2-0 binnen te tikken. Een paar minuten later deden ook Killian van Mil en Tim Freriks een duit in het zakje: 4-0. Kort voor rust kon Schut zich wederom onderscheiden met een aantal fraaie reddingen.

Tweede helft

Direct na de rust ging Katwijk verder waar het gebleven was. Van Mil zette de 5-0 op het scorebord. Na een klein uur maakte Lars Weistra de 6-0. Na deze doelpunten wijzigde Van den Berg zijn ploeg op een aantal posities, waarna Willem II wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Rechtsback Arya Gorshidian haalde uit, maar zijn schot werd gekeerd door Katwijk-goalie Jean Paul van Leeuwen. Invaller Per van Loon had daarna via een vrije trap de 6-1 op zijn schoen, maar ook zijn inzet werd fraai gepakt. Daarmee kwam er een einde aan een pittige wedstrijd.

Zaterdag 20 augustus oefent Willem II O21 voor de laatste keer dit seizoen. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op Sportpark Prinsenhoeve. Op zaterdag 27 augustus volgt de eerste officiële wedstrijd. In de eerste ronde van het bekertoernooi neemt Willem II het op tegen De Treffers O21 uit Groesbeek.