O21 verzekert zich van kampioenschap
Joris de Kinderen
Femke Kuijpers

Willem II O21 heeft zich zaterdagmiddag verzekerd van het kampioenschap en is daarmee officieel gepromoveerd naar Divisie 2. In een ijzig koud Jan Louwers Stadion werd FC Eindhoven O21 eenvoudig met 0-4 verslagen.

In aanloop naar de wedstrijd moest hoofdtrainer Kenny Verhoene het doen zonder bekende namen als Khaled Razak (schorsing), Amine Lachkar (eerste elftal) en Naïm Matoug (blessure). Sterkhouders Chip Engels, Jayden Houtriet en Zico Soree begonnen op de bank. Middenvelder Mika de Jonge startte daardoor als spits, met jongeling Pieter van Maarschalkerwaard als lopende nummer tien achter zich.

O21

Afwachtend begin
De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Beide ploegen speelden afwachtend en het slechte veld zorgde al in de 16e minuut voor een blessure bij gelegenheidslinksbuiten Mees Hoeben, hij werd vervangen door Engels. Slechts negen minuten later kapte aanvoerder Max Christoffel stijlvol zijn man uit op links en gaf voor. Uit de kluts viel de bal nota bene voor de voeten van invaller Engels, die van een meter of vijftien via binnenkant paal raak schoot: 0-1. Voor rust trachtten de Tricolores de voorsprong te verdubbelen, maar een poging van Per van Loon was een makkelijke prooi voor de Eindhovense goalie.

O21

Meeslepende tweede helft
Kort na rust kreeg FC Eindhoven de eerste echte kansen van de wedstrijd, maar het defensieve blok van Bas Pennock en Tijn van der Poel leek onpasseerbaar. Na een klein uur spelen probeerde laatstgenoemde het van maar liefst zeventig meter. De keeper leek gepasseerd, maar het aluminium klinken van de lat hielp de Tilburgers uit hun dromen. Slechts een minuut later was het wél raak. Middenvelder Engels hield een uittrap van Maarten Schut binnen op links, kapte naar zijn rechter en gaf voor op Van Loon die knap aannam en in de verre hoek mikte: 0-2. Meteen na de treffer werd FC Eindhoven tot drie keer toe gevaarlijk voor de Tilburgse goal. Uit de kluts had doelman Schut vervolgens knap klemvast.

‘Brace’ Floris van Berkel
Na driekwart wedstrijd had FC Eindhoven O21 weinig meer te vertellen. Na een prachtige aanval via Engels, Van Maarschalkerwaard en Van Loon die niet tot een treffer leidde, prikte Floris van Berkel de afvallende bal met links binnen: 0-3. Middenvelder Martijn van der Sande speelde in een klassieke ‘zes’-rol en blonk uit in onderscheppingen en slimme passjes tussen de linies. Vervolgens deed Van Berkel nóg een duit in het zakje. De behendige middenvelder zette zelf de aanval op en combineerde knap met Van Maarschalkerwaard, waarna het een-tweetje resulteerde in de laatste treffer van de middag: 0-4.

Met het kampioenschap op zak kan Willem II O21 zich opmaken voor de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis O21. Op zaterdagmiddag 2 december wordt om 15.00 uur afgetrapt op Sportpark Prinsenhoeve. Bekijk hier het resterende competitieprogramma van Willem II O21.