O21 wint bij debuut in Divisie 1
Anouk de Bresser
Geert van Erven

Willem II O21 startte Divisie 1 zaterdag in Nijmegen tegen N.E.C. O21. Voortvarend gingen de mannen van Bram van de Vinne en Bruno Andrade van start, want er werd met 0-2 gewonnen.

Het is even geleden dat Willem II O21 een competitiewedstrijd wist te winnen, maar door de promotiewedstrijd uit bij De Graafschap zat het voor wat betreft het vertrouwen goed in de ploeg.

Willem II begon aftastend aan de wedstrijd. N.E.C. probeerde direct het spel te maken en dit resulteerde in enkele kansen voor de Nijmegenaren. Een kopbal werd naast geknikt en een schot belandde in de handen van Connor van den Berg, die zijn eerste officiële speelminuten voor O21 in dit seizoen maakte.

Regouin neemt O21 bij de hand

Na tien minuten toonde Willem II meer lef en dit resulteerde direct in de eerste grote kans voor de Tricolores. Timo Regouin gaf de bal vanaf de rechterkant voor op Rick Zuijderwijk. De middenvelder kwam tot een schot, maar deze werd gepakt door de doelman. Vijf minuten later was het wederom Regouin met de voorzet na een fraaie passeerbeweging. Ditmaal was Naïm Matoug de man van het schot en hij knalde de bal tegen de touwen.

Met een half uur op de klok wisten de Tricolores nieuw gevaar te stichten. Regouin, die het op zijn heupen had, kapte naar binnen en schoot raak in de linkerhoek: 0-2!

Vlak voor rust had Regouin de Tilburgers ook nog op 0-3 kunnen zetten, maar de keeper van N.E.C. keerde de inzet van de vleugelaanvaller. De daaropvolgende corner werd maar net over gekopt. De ploeg uit Nijmegen probeerde voor rust nog op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer, maar werd niet meer gevaarlijk.

Geen gevaar in de tweede helft

Na rust was N.E.C. veel aan de bal. Een afstandsschot van ongeveer twintig meter werd keurig gepakt door Van den Berg. Daarna volgden de kansen voor N.E.C. op de aansluitingstreffer elkaar op, maar tot groot gevaar voor Willem II leidde dit niet. De bal vloog telkens naast en over óf in handen van doelman Van den Berg.

Ruim vijf minuten voor tijd was Ilyas Bougafer nog dichtbij een 0-3, maar de aanvaller stuitte op de sluitpost van de Nijmegenaren.

Een knappe uitoverwinning bij het debuut in Divisie 1 voor Willem II O21. Gefeliciteerd mannen!

Opstelling: Van den Berg, Spijkers, Schippers, Lewis, Van Berkel (68’ Tel), Coeckelbergs, Regouin (73’ Bougafer), Lachkar (68’ Van der Sande), Venrooy, Zuijderwijk, Matoug (88’ Van der Poel)