O21 wint eenvoudig van FC Den Bosch
Ben Schut

Op Sportpark Prinsenhoeve won Willem II O21 ook de vijfde competitiewedstrijd, waardoor de Tricolores in de poule nog ongeslagen zijn. De Tricolores waren met 3-0 te sterk voor provinciegenoot FC Den Bosch.

De ploeg van Kenny Verhoene begon afwachtend aan de wedstrijd en was zoekende naar de juiste formatie. Na een kleine tien minuten stond het elftal goed en begon het spel te lopen.

Matoug
Matoug in duel

Matoug neemt Willem II bij de hand
Willem II wist met fraai combinatiespel de juiste ruimtes te bespelen dat snel tot goede mogelijkheden leidde. Met nog geen kwartier op de klok mocht Khaled Razak aanleggen voor een indirecte vrije trap. De aanvaller bracht de bal bij de tweede paal in het zestienmetergebied. Amine Lachkar verwerkte de bal op de lat, Naïm Matoug stond op de juiste plek en werkte vanuit de rebound de 1-0 binnen.

Tien minuten later eiste Matoug wederom een hoofdrol op. Pieter van Maarschalkerwaard stak de bal tussen de Bossche verdediging door richting Matoug. De aanvaller zette zijn lichaam goed tussen de bal en de verdediger en werd neergehaald met een strafschop tot gevolg. Matoug ging zelf achter de bal staan en schoot koelbloedig binnen. De 2-0 was tevens de ruststand.

Zakelijk
Na de rust bleef het spelbeeld onveranderd. Willem II was dominant aan de bal en bleef kansen creëren. Het enige wat het vlaggenschip van de jeugdopleiding zichzelf kon verwijten is dat de gecreëerde kansen niet werden verzilverd.

Tóch lukte het de Tricolores om de 3-0 nog op het scorebord te krijgen. De aanval begon aan de linkerkant via Razak, die de bal teruglegde op Max Christoffel. Hij bracht de bal uiteindelijk in het Bossche strafschopgebied waar Willem II een overtalsituatie creëerde. Elyas Bardi vond op zijn beurt Jayden Houtriet die overtuigend binnenschoot.

Willem II speelde de wedstrijd vervolgens op een volwassen manier uit en de krachten werden duidelijk gespaard. Zo werd de overwinning zakelijk over de streep getrokken.

Zaterdag 7 oktober staat om 15.15 uur de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma. Door puntverlies van Koninklijke HFC O21 staat Willem II met vijf punten voorsprong bovenaan in de competitie.

Opstelling: Schut, Christoffel, Van der Poel, Lachkar, Van Gonter, Mathieu (50’ Van Berkel), Van Maarschalkerwaard (43’ Bardi), Houtriet, Van Loon (87’ Hoeben), Matoug, Razak (87’ De Jonge)