O21 wint ook eerste competitiewedstrijd
Joris de Kinderen
Femke Kuipers

Willem II O21 heeft zaterdagmiddag de eerste drie punten van dit seizoen kunnen bijschrijven. Na bekerwinst op VVV-Venlo een week eerder rekenden de Tricolores op een zonnig Sportpark Prinsenhoeve af met directe concurrent Roda JC. Doelpunten hingen lange tijd in de lucht, maar het lukte Willem II pas in de slotfase het net te vinden: eindstand 2-0.

Hoofdtrainer Kenny Verhoene koos in hoofdlijnen voor dezelfde opstelling als een week eerder. Rechtsback Ky-Mani van Gönter mocht zijn eerste officiële minuten maken en kon met veel rushes naar voren meteen zijn stempel drukken. De twintigjarige Max Christoffel sloot aan vanuit het eerste elftal en droeg de aanvoerdersband.

Flitsende start
Al vroeg in de wedstrijd kregen beide ploegen kans op de openingstreffer. Zo moest de Roda-doelman redding brengen op een gevaarlijke inzet van Khaled Razak en voorkwam Karst de Leeuw een Limburgs doelpunt. De toon voor een gelijk opgaande eerste helft werd gezet. Willem II probeerde het vervolgens meermaals via aanvallers Per van Loon en Naïm Matoug na goed voorwerk van Floris van Berkel en Chip Engels, maar tot een doelpunt kwam het voor rust niet.

O21-2

Dominant O21
Na de hervatting ging O21 nóg nadrukkelijker op zoek naar een treffer. Zo trachtte Razak de keeper te passeren, maar zijn inzet werd knap gekeerd. De afvallende bal kwam daarna via Van Gönter bij Matoug, die nét over schoot. Invaller Elias Bardi maakte in de punt van de aanval een gretige indruk door snoeihard op goal te schieten (redding doelman) en met regelmaat door te jagen op de Limburgse verdediging. Na ruim een uur spelen kwam O21 bijna op voorsprong via Matoug, die deze wedstrijd met veel sprintwerk liet zien over een allerbeste conditie te beschikken. De linksbuiten schoot verrassend uit de draai in de korte hoek, maar de sluitpost van Roda kon ingrijpen.

Uitstekend slotstuk
In de staart van de wedstrijd kwam Roda JC amper meer aan voetballen toe. Zo kende verdediger Tijn van der Poel een prima invalbeurt. De twintigjarige kopte bijna binnen, maar zijn poging werd geblokt. In minuut 74 was het eindelijk raak. Bardi gaf de bal aan Razak die ogenschijnlijk eenvoudig om twee verdedigers slalomde en vervolgens vanuit dekking raak schoot: 1-0.

Tijn

Middenvelder Van Berkel dacht een minuut later de voorsprong te verdubbelen, zijn poging van grote afstand kon nét gepareerd worden. Meteen daarna mocht Engels aanleggen voor een vrije trap. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van Martijn van der Sande, die zo zijn uitstekende wedstrijd bekroonde met een doelpunt: 2-0. In de absolute slotfase kreeg Engels de kans om Roda JC verder pijn te doen. De creatieve middenvelder dribbelde voorbij twee verdedigers en schoot centimeters over de kruising.

Willem II O21 doet uitstekende zaken met de 2-0 overwinning op directe concurrent Roda JC O21. De Tilburgse beloftenploeg neemt het op zaterdag 9 september op tegen Excelsior Maassluis O21 in de strijd voor promotie. Om 12.00 uur wordt afgetrapt op het Sportpark Excelsior Maassluis. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.