O21 wint ook tweede wedstrijd
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 heeft ook de tweede wedstrijd in Divisie 2 winnend afgesloten. Op bezoek bij FC Volendam O21 werd in het KRAS Stadion met 0-1 gewonnen door een benutte strafschop van Khaled Razak.

De jonge Tilburger, die onlangs zijn contract verlengde, was niet de enige sterkhouder die aansloot bij de ploeg van hoofdtrainer Kenny Verhoene. Onder andere kersverse aanwinst Rob Nizet, doelman Maarten Schut en middenvelder Amine Lachkar startten in de basis.

O21

Gelijkwaardige start
In de openingsfase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Pas in de 22e minuut liet Willem II zich zien met een eerste wapenfeit. Rechtsback Ky-Mani van Gönter stoomde op en gaf voor op Pieter van Maarschalkerwaard, die zijn inzet via de doelman naast zag gaan. Ook Razak trachtte zijn stempel te drukken. De buitenspeler zag een vrije trap en niet veel later een tweede kans nipt naast het doel verdwijnen. Volendam werd daarna een aantal keer gevaarlijk, maar doelman Schut kon een achterstand telkens voorkomen.

Over en weer
Na rust zetten de Volendammers verder aan, maar Lachkar en Nizet zaten er meermaals knap tussen. Na ruim een uur spelen zag Razak zijn poging van een meter of 25 op de paal ploffen. Een paar minuten later werd invaller Elias Bardi onrechtmatig onderuitgehaald in de 16, waarna Razak de strafschop vakkundig binnenschoot: 0-1. In het restant van de wedstrijd hield Schut de Tricolores op de been, waardoor met drie punten huiswaarts werd gekeerd.

Op donderdag 8 februari speelt Willem II O21 de inhaalwedstrijd tegen Roda JC O21. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Kaalheide. Daarna wordt op 24 februari de Brabantse Derby tegen NAC Breda O21 gespeeld. Om 15.00 uur wordt afgetrapt om Sportpark Prinsenhoeve, toegang tot deze wedstrijd is gratis. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.