O21 wint ook van directe concurrent
Auteur
Joris de Kinderen
Femke Kuijpers

Willem II O21 is niet te stoppen. De formatie van Kenny Verhoene won zaterdag alweer de achtste wedstrijd op rij. Directe concurrent Koninklijke HFC werd na een moeizame start in de tweede helft relatief eenvoudig verslagen met 3-1. Centrumspits Zico Soree begon voor het eerst sinds zijn blessure in de basis en wist meteen twee keer te scoren. Ook Khaled Razak was weer trefzeker.

Hoofdtrainer Kenny Verhoene kon wederom beschikken over versterkingen vanuit het eerste elftal. Zo verschenen onder andere Jayden Houtriet en Dani Mathieu aan de aftrap. Buitenspeler Naïm Matoug raakte tijdens een midweekse oefenwedstrijd geblesseerd en zal de aankomende maanden toewerken naar zijn rentree.

Deksel op de neus
Koninklijke HFC schoot uit de startblokken. Na een gevaarlijke vrije trap op randje 16 (over) en een redding van doelman Karst de Leeuw, was het al na zes minuten raak. Uit een corner kon een Haarlemse aanvaller vrij aannemen en afdrukken in het strafschopgebied: 0-1. De O21 reageerden getergd en probeerden via aanvallers Per van Loon en Razak op gelijke hoogte te komen na goed voorwerk van rechtsback Ky-Mani van Gönter en middenvelder Pieter van Maarschalkerwaard: geen doelpunt. Op slag van rust kwam een uitstekende combinatie via Razak en invaller Martijn van der Sande aan bij Van Loon, wiens lage voorzet nét niet werd binnengetikt.

Comeback
Meteen na de hervatting stond het gelijk. Een voorzet van Van Gönter werd ingetikt door Soree, die daarmee de comeback inluidde: 1-1. Slechts vier minuten later kwamen de Tricolores op voorsprong: Razak legde terug op Van der Sande, die zijn harde inzet via een speler van HFC naast zag gaan. Middenvelder Van Maarschalkerwaard draaide de bal vervolgens na de corner op het hoofd van Soree die zijn tweede van de wedstrijd maakte: 2-1.

Middenvelder Van der Sande zette met regelmaat goed druk. Na driekwart wedstrijd gaf hij de bal mee aan Van Maarschalkerwaard, die vervolgens Razak de diepte in stuurde. De jonge aanvaller twijfelde geen moment en haalde de trekker over: 3-1. De O21 speelde de wedstrijd vervolgens vakkundig uit.

Willem II O21 verstevigt de koppositie verder. Op zaterdag 21 oktober is om 12.00 uur De Dijk O21 tegenstander in de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi voor jeugdteams. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt op zaterdag 28 oktober gespeeld in Den Bosch. Bekijk hier het volledige competitieprogramma.