O21 zet overwicht niet om in zege
Toin Damen

Willem II O21 heeft zichzelf met een gelijkspel tegen FC Emmen O21 tekortgedaan. Op Sportpark Prinsenhoeve werd zaterdagmiddag niet gescoord: 0-0. Bij O21 maakten keeper Connor van den Berg en verdediger Sam Tel na het herstel van hun blessures hun rentree.

Het duel was dat van de nummer 7 tegen 8 van Divisie 1. De hekkensluiter uit Emmen wacht nog altijd op de eerste zege en reisde naar Tilburg af in de hoop eindelijk eens als winnaar van het veld te stappen. Maar er was maar één ploeg die zaterdag aanspraak mocht maken op winst: Willem II.

Overwicht

De Tricolores hadden in een ietwat slordige eerste helft het speloverwicht. Dat leidde onder andere tot een kans voor Naïm Matoug (vrije trap) en afstandsschot van Khaled Razak, maar beiden hadden geen succes. Diezelfde Razak kreeg voor de rust meerdere kansen om Willem II op voorsprong te zetten. Het was de Emmense sluitpost Max Wolfs die tot driemaal toe een sta-in-de-weg bleek en zijn doel schoon hield. Ook pogingen van Niels van Berkel, Amine Lachkar en Abdul Touré konden de ban niet breken. FC Emmen stelde daar na een kwartwedstrijd één afstandsschot tegenover.

Touwtjes in handen

Zonder wijzigingen trad de ploeg van Peter van den Berg voor de tweede helft aan. In die helft was Willem II baas in eigen huis en moest en zou de terechte voorsprong gerealiseerd worden. Dat lukte echter niet. Na een mislukte poging van FC Emmen (afzwaaier) werden de Tilburgers via Razak en Niels van Berkel enkele malen gevaarlijk, maar wat voor de rust niet lukte, lukte in de laatste 45 minuten ook niet. De vele schoten van afstand faalden en de enige keer dat Razak wél mocht juichen, was van korte duur: buitenspel.

Beloning blijft uit

Een kwartier voor het einde kreeg zowel Willem II als FC Emmen een levensgrote kans. Na een voorzet van invaller Arya Gorshidian schoot Matoug rakelings naast. Een minuut later en na ongelukkig balverlies op het middenveld schakelde FC Emmen razendsnel om en moest Van den Berg optreden om een achterstand te voorkomen. Het schot dat daarna in de rebound volgde, werd door Tel ternauwernood van de lijn gehaald. In de slotfase was een handvol kansen niet aan Matoug, Lachkar, Martijn van der Sande en Jayden Houtriet besteed, waardoor de wedstrijd in een teleurstellende 0-0 eindigde.

Daardoor blijven Willem II en FC Emmen de nummers 7 en 8. Willem II haalde uit de eerste acht wedstrijden zes punten. Zaterdag 5 november gaat Willem II op bezoek bij De Graafschap O21, dat met drie punten meer op plek vier staat. De aftrap in Doetinchem is om 14.30 uur.