Oefenverlies bij debuut Van den Berg
Joris de Kinderen
Toin Damen

Willem II O21 speelde zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd onder nieuwe trainer Peter van den Berg. In Tiel stond na 90 minuten een eindstand van 4-2 op het scorebord.

De Tilburgers konden dit keer beschikken over Rick Zuijderwijk, Jelte Pal en Sam Tel. SV TEC trad aan met bekende namen als Ramon Leeuwin (ex FC Utrecht en AZ) en Gino Bosz (zoon Peter Bosz). Ondanks het vele balbezit kwam Willem II tot weinig uitgespeelde kansen en had het moeite met de fysieke manier van spelen van de thuisploeg.

Snel doelpunt Willem II

Al in de eerste minuut was het bijna raak na goed combinatiespel tussen Arya Gorshidian en Pal. Kort daarna was het wél raak. Per van Loon schoot van afstand snoeihard via de lat binnen na een een-tweetje met middenvelder Mika de Jonge: 0-1.

Lang kon Willem II niet genieten van de voorsprong. Marciano Mengerink strafte een foute pass hard af door doelman Maarten Schut te verschalken in de een-op-een. Vanaf de aftrap was het nogmaals raak voor TEC: na wederom een foutieve bal kon Anass Aamri van dichtbij binnenwerken: 2-1.

Halverwege de eerste helft kon Niels van Berkel opstomen via links. De back gaf de bal laag en hard voor. Via de kluts werd drie keer uitgehaald, maar TEC-doelman Nick van den Dam keerde alle inzetten. Uit de counter redde Schut vervolgens knap. Na ruim een half uur spelen dribbelde Gorshidian drie man voorbij en legde de bal af op Abdu Touré. De spits werd neergehaald in de 16, maar stond een paar centimeter buitenspel waardoor een strafschop uitbleef.

Tweede helft

Kort na rust kreeg invaller Khaled Razak de bal bij Pal. De TEC-doelman redde knap op de harde doelpoging die volgde. Na een uur spelen kreeg TEC meerdere kansen met ballen voorlangs, over en een goede redding van Schut. Net voordat Willem II wissels wilde doorvoeren scoorde Bo van Essen voor de thuisploeg: 3-1. Tien minuten later zette van Essen de thuisploeg zelfs op een 4-1 voorsprong.

In de slotfase haalde linksback Mees Hoeben de achterlijn en gaf hij hard laag voor. Middenvelder Chip Engels kwam goed voor zijn man en kon zo de bal binnenglijden: 4-2. Een minuut later leek het raak aan de andere kant, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo eindigde de derde oefenwedstrijd van Willem II O21 tegen het fysiek sterke TEC in 4-2.

Willem II O21 speelt aanstaande dinsdag om 19:30 de volgende vriendschappelijke wedstrijd op Sportpark Prinsenhoeve tegen het Rotterdamse Spartaan ‘20.